AirBaltic palkkaa sata lentäjää - rekrytilaisuus Vantaalla 8. helmikuuta

CS300_suihkutusLatvialainen airBaltic modernisoi laivastoaan parhaillaan uusilla Bombardier C series CS300 -koneilla ja suunnittelee palkkavansa kuluvan vuoden aikana sata uutta lentäjää. Yhtiö järjestää lentäjien rekrytointitilaisuuden Vantaalla 8. helmikuuta.

Latvialaisoperaattori hakee lentäjiä ja järjestää Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä rekrytilaisuuden 8. helmikuuta 2018. AirBaltic Pilot Open Days -tapahtuma järjestetään Cumulus Resort Airport Congress Centerissä osoitteessa Robert Huberin tie 4 kello 10-15. Tavoitteena on houkutella lentäjiä yhtiön palvelukseen.

Suunnitelmissa on jopa 100 uuden lentäjän palkkaaminen yhtiöön kuluvan vuoden aikana. Parhaillaan tarjolla on paikkoja kapteeneille Boeing 737- ja Bombardier Q400NG -koneissa ja perämiehille Bombardier CS300-koneissa.

CS300_ohjaamoRekrytilaisuudessa lentäjien on mahdollista saada lisätietoa airBalticin tarjoamista mahdollisuuksista sekä tietoa itse yhtiöstä. Paikalla on mahdollisuus esittää kysymyksiä suoraan yhtiön lentäjille.

Tilaisuuteen ei tarvita ennakkoilmoittautumista vaan paikalle voi saapua oman CV:n ja henkilötietojen kanssa. Hakemuksen voi täyttää kuitenkin etukäteen yhtiön rekrysivuilla.

"Reittiverkostomme laajenee. laivastomme kasvaa ja yhä enemmän matkustajia kulkee koneissamme. Tuotannon kasvaessa palkkaamme lisää lentäjiä kuluvan vuoden aikana. AirBaltic tarjoaa monia etuja kaikille työntekijöilleen mutta kasvu ja alan muutokset ovat saaneet meitä parantamaan lentäjien palkkausta entisestään", sanoi AirBalticin lentotoimintajohtaja Pauls Cālītis.

AirBaltic kouluttaa lentäjiä myös omassa lentokoulussaan. Viimeisimmän hakukierroksen osalta hakemusten käsittely aloitettiin joulukuussa 2017.

Käynnissä olevan Horizon 2021 -liiketoimintasuunnitelman myötä airBaltic avasi vuoden 2017 aikana kolmetoista uutta reittiä ja vastaanotti seitsemän ensimmäistä kaikkiaan 20 tilatusta 145-paikkaisesta Bombardier CS300-koneesta. Vuoden 2018 aikana on vastaanotettu jo kahdeksas koneyksilö ja reittiavauksia on luvassa seitsemän. Kuluvan vuoden aikana laivastoon vielä kuusi CS300-konetta.

AirBalticin 31 koneen laivastossa on CS300-koneiden lisäksi 11 Boeing 737- ja 12 Bombardiers Q400NG-konetta. Niillä operoidaan 60 kohteeseen Euroopassa, Lähi-Idässä ja IVY-maissa.

Vuonna 2017 airBaltic kuljetti yhteensä 3 523 300 matkustajaa. Kyseessä on yhtiön historian suurin vuosittainen matkustajamäärää. Läsnäolo Suomessa on kasvanut entisestään ja nykyisin lentoja on tarjolla Helsingistä, Tampereelta ja Turusta Riikaan. AirBaltic kuljetti vuonna 2017 yhteensä 232 661 matkustajaa Suomeen ja Suomesta muihin maihin. Kasvu edellisvuoteen oli 26 prosenttia.