All Nippon Airwaysin A380-koneen osat Toulouseen - luvassa erikoisväritys

ANA_A380_airbusEnsimmäisen All Nippon Airwaysin (ANA) Airbus A380 -koneen rungon pääkomponentit saapuivat Toulouseen. Kuusi erikoisrekkaa kuljettivat lavoillaan ensimmäisen koneen nokan, keski- ja takarungon, korkeusvakaajat sekä molemmat siivet. Komean Flying Honu -erikoismaalauksen saavan A380-koneen kokoonpano alkaa huhtikuun aikana.

Honu_2ANA Holdings tilasi kolme Airbus A380 -konetta vuonna 2016. Tilauksen myötä ANA:sta on tulossa ensimmäinen japanilaisyhtiö, joka vastaanottaa Airbusin jättikoneen.

Ensimmäisen koneen toimituksen on määrä tapahtua alkuvuodesta 2019.

ANA:n ensimmäinen A380 saa erikoismaalauksen, joka kuvaa havaijilaista merikilpikonna Honua. Se symbolisoi hyvää onnea ja menestystä. Koneeseen maalattava erikoisväritys valittiin yli 2000 ehdokkaan joukosta.

Honu_1Uudella koneella on määrä operoida Tokiosta Honoluluun, joka on yhtiön suosituimpia reittejä. Vuosittain noin 1,5 miljoonaa japanilaista matkustaa Havaijille, joten täyttöaste on korkea. Suurella A380 -koneella on määrä kasvattaa markkinaosuutta reitillä.

A380-koneen ensimmäinen japanilaistilaaja oli kuitenkin talousvaikeuksiin syöksynyt Skymark Airlines. Se ei ehtinyt koskaan vastaanottaa yhtään kuudesta tilaamastaan koneesta.

Yksi niistä ehti lentää koelentoja Skymarkin väreissä. Kaikkiaan Skymarkin koneista valmistui kaksi ennen tilauksen peruuntumista. Ne ovat nykyisin Emiratesin laivastossa.

A380_TLS_close_1

Lue myös: