ANA vastaanotti Japanin ensimmäisen Airbus A380 -jättikoneen - merikilpikonnat lentävät Honoluluun

ANA_Honu_noseAll Nippon Airways (ANA) vastaanotti ensimmäisen Airbus A380 -koneensa Toulousessa 20. maaliskuuta. Japanilaisyhtiöstä tulee maailman 15. ja saarivaltion ensimmäinen A380-operaattori. Kaikki kolme tilattua konetta lentävät erikoisväreissä ja tuovat uutta luksusta Honolulun reitille.

ana_a380_ceremonyMaailman suurimman matkustajakoneen vastaanottanut ANA on tilannut kaikkiaan kolme A380-800 -superjumboa. Ne kaikki nähdään merikilpikonnia mukailevissa erikoisväreissä.

Ensimmäinen koneyksilö on sininen, seuraava kesäkuussa 2019 valmistuva kone on vihreä ja viimeisestä tulee oranssi. Honu symbolisoi hyvää onnea ja menestystä.

Koneiden nimet ovat taivasta kuvastava Lani, merta kuvastava Kai sekä Havaiin sana Lā, joka tarkoittaa aurinkoa.

ANA_A380_flyingANAn vastaanottaman ensimmäisen Flying Honun kaupallinen ensilento lennetään 24. toukokuuta Tokion Naritasta Honoluluun. Reittiä lennetään ainakin touko- ja kesäkuussa kolmesti viikossa.

Heinäkuussa 2019 lentoja on päivittäin kun ANA vastaanottaa toisen A380-koneensa. Myös viimeinen koneyksilö tulee lentämään tällä samaisella reitillä.

Koneessa on 520 matkustajapaikkaa neljässä eri luokassa. Yläkannella on kahdeksan ensimmäisen luokan sviittiä, 56 business-luokan istuinta ja 73 Premium Economy -luokan. Alemmalla kannella on kaikkiaan 383 Economy-luokan istuinta.

ANA_couchiiTuristiluokassa on myös 60 ns. ANA Coachii -sohvaistuinta. Ne koostuvat kolmesta tai neljästä istuimesta, jotka muuttuvat tasaisiksi sohviksi, kun jalkatuet nostaa yläasentoon.

Koneessa on myös viimeisintä teknologiaa oleva Zodiacin Rave-matkustamoviihdejärjestelmä sekä Panasonicin wifi-verkko.

Maaliskuussa 2019 maailmalla lentää kaikkiaan 232 Airbus A380-konetta 15 eri yhtiölle 120 eri reitillä. Airbusin mukaan konetyypillä on lentänyt jo noin 250 miljoonaa matkustajaa. Konetyypin tuotanto on kuitenkin jo päätetty lopettaa.

Lue myös: