Ensimmäinen Patrian kouluttama ryhmä kazakstanilaisia ammattilentäjiä valmistui

Patria_graduates_1Patria Pilot Training on kouluttanut ensimmäiset 12 kazakstanilaista ammattilentäjää yhteistyössä Kazakstanin Ilmailuakatemian kanssa. Oppilaat ovat saaneet Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAn säädösten mukaisen ammattilentäjäkoulutuksen.

Yhteistyö Patrian ja Kazakstanin kanssa alkoi vuonna 2013, ja ensimmäinen ryhmä oppilaita saapui Suomeen toukokuussa 2014 kaksivuotiseen koulutukseen.

"Patria_Paronen_ja_TecnamPatria on antanut kazakstanilaisille oppilaille kansainvälistä huipputasoa olevan koulutuksen. He ovat olleet erittäin motivoituneita ja suorittivat opinnot menestyksekkäästi. Koulutuksensa ja osaamistasonsa puolesta he ovat nyt valmiita perämiehiksi ja lentoyhtiön tyyppikoulutukseen. Toivomme ja uskomme heidän työllistyvän oman maansa lentoyhtiöihin nopeasti”, sanoo Patria Pilot Training Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paronen.

"Tämä 12 hengen ryhmä koulutettiin ilmailuakatemialle valmiiksi täsmälleen aikataulussa ja erinomaisin tuloksin. Jokainen Suomeen lähetetty oppilas valmistui suunnitellusti", jatkoi Paronen

"Olemme Kazakstanissa erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Patrian kanssa. Koulutus Suomessa on korkeatasoista, ja oppilailta saatu palaute erinomaista”, sanoo Kazakstanin suurlähettiläs Galymzhan Koishybayev koulutusyhteistyön merkityksestä Kazakstanin ja Suomen välillä.

Patria_graduates_2Vastikään Kazakstanissa vieraillut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka esitti oppilaille ulkoministeriön edustajan välityksellä valmistujaistilaisuudessa tervehdyksen, jossa hän kannustaa oppilaita urallaan ja korostaa Suomen ja Kazakstanin yhteistyön merkitystä sekä toivoo yhteistyön jatkuvan.

 Kahdentoista ensimmäisen oppilaan valmistujaistilaisuuteen osallistuivat oppilaiden lisäksi kunniavieraina Kazakstanin suurlähettiläs Galymzhan Koishybayev, Suomen ulkoministeriön Itä- Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkö Päivi Peltokoski, ilmailuakatemian vararehtori Nadezhda Dolzhenko, oppilaiden vanhempia sekä Patria Pilot Trainingin henkilökunta.

Patria_Tecnam_1Patria Pilot Training on johtava eurooppalainen ilmailualan oppilaitos, joka on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Suomalaisten oppilaiden lisäksi Patria Pilot Training on kouluttanut myös Pietarin siviili-ilmailuyliopiston lentäjäoppilaita.

Patrian lentokoulutusorganisaation erikoistarjontaan kuuluu lentoyhtiöille suunnattu Multi-Crew Pilot License (MPL) sekä muut yritysasiakkaille räätälöidyt ratkaisut. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto.

Lue myös:
Artikkeli: Patria - Lentäjäkoulutusta huippukalustolla