Espanjan A400M Atlas -ilmatankkeri jälleen Suomen yllä - Suomen Hornetit tankkauskontaktissa

Hornet_A400M_tanker_ilmavSuomen ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät harjoittelevat jälleen kuluvalla viikolla ilmatankkaamista Suomen ilmatilassa espanjalaisliittolaisten kanssa. Viron Ämariin tukeutuvan espanjalaisosaston A400M Atlas -ilmatankkauskone on harjoitellut yhdessä Suomen ilmavoimien kanssa jo elokuun loppupuolelta alkaen.

Espanjan ilmavoimat Ejército del Airen lento-osasto on 3. elokuuta 2023 lähtien tukeutunut Viron Ämariin osana Naton Baltic Air Policing -operaatiota. Osastoon kuuluu kahdeksan Eurofighter Typhoon -hävittäjää sekä A400M Atlas -ilmatankkauskone.

Eurofighter_A400M_tankkausViroon tukeutuva ilmatankkauskone on vieraillut Suomen ilmatilassa ainakin 23. ja 30. elokuuta sekä nyt 5. syyskuuta harjoittelemassa Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien kanssa. 

Tiistaina 5. syyskuuta Lapin ja Karjalan lennoston hävittäjälentäjät ovat ylläpitäneet ilmatankkauskelpuutuksiaan espanjalaistankkerin kanssa Keski-Suomen yllä. Mukana harjoituksissa on ollut myös Espanjan ilmavoimien Eurofightereita.