Finnair aloitti lentojen perumisen - syynä matkustamohenkilökunnan 20.11. alkava ulosmarssi

Finnair_tails(Päivittynyt klo 10.14) Finnair ilmoitti aloittavansa lentojensa perumisen matkustamohenkilökunnan ulosmarssin seurauksena. AKT:n johdolla toteutettava Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen (SLSY) jäseniä koskeva ulosmarssi on vastalause työnantajan henkilöstöpolitiikalle ja ulkoistussuunnitelmille. Finnair kertoo merkittävistä vaikutuksista yhtiön lentoihin. Lentoja oli peruttu sunnuntaiaamuna ainakin 16 kappaletta. Peruutukset koskevat pääosin myös niiden paluulentoja.

"Lakolla on huomattavia vaikutuksia Finnairin toimintaan ja valitettavasti joudumme perumaan useita lentoja. Pahoittelemme tästä sinulle mahdollisesti aiheutuvaa huolta ja vaivaa", totesi Finnair sosiaalisessa mediassa.

AKT ilmoitti matkustamopalvelua koskevan ulosmarssin alkavan sunnuntaina 20.11. kello 15.00 ja jatkuvan maanantaihin 21.11. kello 15.00 saakka.

Finnair peruu lentojaan todennäköisesti etupainotteisesti ja ilmoittaa peruutuksista suoraan matkustajilleen. Finnair kertoo tekevänsä parhaansa reitittääkseen peruttujen lentojen matkustajat määränpäähän. Matkustajat voivat myös hakea hyvitystä käyttämättömistä lipuista.

Finnair kertoo myös olevansa todella pahoillaan epävarmuudesta ja huolesta, jonka tilanne mahdollisesti yhtiön matkustajille aiheuttaa.

Finnair kävi syksyn aikana keskusteluja työehtojen muutoksista kaikkien henkilöstöryhmiensä kanssa. Neuvottelutulos säästöjen aikaansaamiseksi syntyi lentäjien, ylempien toimihenkilöiden ja paikallisen matkustamohenkilöstön kanssa Japanissa. Sen sijaan suomalaisen matkustamohenkilöstön kanssa neuvottelutulosta ei saavutettu. Nyt Finnair hakee muita keinoja kustannussäästöjen aikaansaamiseksi matkustamopalvelussa. 

Finnair ilmoitti 16. marraskuuta aloittavansa muutosneuvottelut suunnitelmastaan toteuttaa matkustamopalvelu ulkoisen kumppanin kanssa Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä. Alihankintasuunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 450 työpaikan vähentymiseen Finnairin matkustamopalveluissa.

Sunnuntaiaamuna 20.11. Finnair oli julkistanut jo ainakin kuudentoista edestakaisen lennon perumisen. Peruttujen lentojen listalla oli lentoja Ouluun, Tukholmaan, Malagaan, Rovaniemelle, Kööpenhaminaan, Berliiniin, Wieniin, Nizzaan, Zürichiin, Müncheniin ja Milanoon. Oulun, Rovaniemen ja Tukholman osalta oli peruttu useampikuin yksi lento. 

Päivitys 20.11. kello 10.14: Lisätty tietoja perutuistalennoista. 

Lue myös: