Finnair avaa talvikaudella 2014 kausireitin Tromssaan

Finnair_tails_smallFinnair avaa reitin Pohjois-Norjan Tromssaan talvikaudeksi 2014. Reitti lennetään kolmesti viikossa Flyben Embraer E190-koneilla tammikuun 2014 alusta 28.3. asti.

Tromssa sijaitsee keskellä pohjoista revontulivyöhykettä ja se onkin ihanteellinen paikka revontulien ihailuun kirkkaina talviöinä. Tämä 70 000 asukkaan kaupunki on myös erinomainen tukikohta harrastaa useita talvilajeja, kuten laskettelua, lumikenkäilyä, koira- tai poroajeluja ja jäätikkövaelluksia. Tromssa, saameksi Romsa, on myös Norjan saamelaisen kulttuurin keskus ja isännöi vuosittain helmikuussa järjestettävää Saami-viikkoa.

Golf-virran ansiosta kaupungin ilmasto on tammi-maaliskuussa pohjoiseen sijaintiinsa nähden suhteellisen leuto. Kaupungin keskilämpötila on korkeimmillaan 2−4 astetta ja matalimmillaan −6 astetta.

Finnair lentää Tromssaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lento lähtee Helsingistä (AY2679) kello 20.15 ja lähtee paluulennolle Tromssasta (AY2680) kello 21.55 paikallista aikaa. Reitin operoi Flybe Finland Embraer E90 -koneella ja lentoaika on noin kaksi tuntia.

Tromssa on uusi lisä oneworld-allianssin globaaliin reittiverkostoon.