Finnair luopuu 25. huhtikuuta 2022 maskipakosta lennoilla, joissa se ei ole viranomaisvaatimus

korona_maskiFinnair ei enää 25. huhtikuuta lähtien edellytä matkustajien tai henkilökuntansa käyttävän kasvomaskia lennon aikana, ellei se ole kohde- tai lähtömaan nimenomainen vaatimus. Monet maat ovat purkamassa koronarajoituksia rokotekattavuuden kasvaessa ja koronaviruksen taudinkuvan lieventyessä. Tämän mukaisesti nyt myös Finnair luopuu maskipakosta lennoillaan.

”Lentokonetta pidetään alhaisen koronaviruksen tartuntariskin ympäristönä, johtuen mm. tehokkaasta ilmanvaihdosta. Henkilökohtaista lisäsuojaa haluava voi käyttää FFP2- ja FFP3-tyypin kasvosuojainta, jotka tarjoavat tehokkaan suojan, vaikka muut koneessa olijat eivät käyttäisi maskeja”, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola.  

Maskipakko_1Useat maat kuitenkin edellyttävät edelleen lentomatkustajien käyttävän maskia maahan saapuvilla tai sieltä lähtevillä lennoilla. Tällaisilla lennoilla sekä koneen henkilökunnan että asiakkaiden on käytettävä maskia lennon ajan.

Asiakkaat voivat katsoa maskia vaativat maat Finnairin matkustustiedotteista tai paikallisten viranomaisten sivuilta. Esimerkiksi kotimaan,Skandinavian ja Yhdysvaltain lennoille ei muutoksen jälkeen ole enää maskipakko.

Lentokoneen matkustamon ilma vaihtuu muutaman minuutin välein, joten se on alhaisen riskin ympäristö. Matkustajat voivat edelleen halutessaan käyttää maskia matkan aikana. FFP2- ja FFP3-maskit antavat todistetusti yli 95-prosenttisen suojan, vaikka muut ympärillä eivät käyttäisi maskia.

Jo aiemmin Suomesta lähtevillä lennoilla maskipakosta ovat luopuneet SAS, Norwegian ja Sunclass Airlines.