Finnair päättää kolmen kapearunkokoneen vuokrasopimukset - ostaa koneet itselleen

Finnair_A32s_1Finnair on alkuvuoden 2023 aikana solminut sopimukset päättääkseen kolmen Airbus A32S-kapearunkokoneen vuokrasopimukset ennenaikaisesti. Koneet siirtyvät leasingyhtiöltä Finnairin omistukseen ja vaikuttavat positiivisesti yhtiön kannattavuuteen lähivuosien aikana.

Finnair on alkuvuoden 2023 aikana hankkinut omistukseena kaksi Airbus A320- ja yhden A321-lentokoneen. Kyseiset koneet ovat siis aiemminkin lentäneet Finnairin laivastossa ja nyt kyse on vuokrasopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä ja koneiden hankkimisesta Finnairin omistukseen.

Finnair arvioi toimilla olevan positiivinen vaikutus yhtiön kannattavuuteen lähivuosien aikana. Transaktioista ensimmäinen toteutui helmikuussa 2023 ja kahden muun koneen suunnitellaan toteutuvan maaliskuun 2023 aikana.

Toimilla on noin 50 miljoonan euron negatiivinen kassavirtavaikutus vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Vuokrattujen koneiden siirtymisellä Finnairin omistukseen ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta konsernin tulokseen tai taseeseen johtuen vuokrasopimuksen päättämisen yhteydessä purkautuvista huoltoveloista.

Finnair kertoo verkkosivuillaan yhtiön laivastossa olevan kaikkiaan 31 Airbus A32S-perheen kapearunkokoneita. Vuoden 2022 lopussa koneista 13 oli Finnairin omistamia.