Finnair vuokraa A330-300 -koneita miehistöineen Qantasille Australiaan - sopimus yltää vuoteen 2027

qantas_tailsFinnair on sopinut oneworld-kumppaninsa Qantasin kanssa A330-koneiden vuokrauksesta, jossa Finnair ensin vuokraa Qantasille kaksi A330-konetta miehistöineen kahdeksi vuodeksi. Tämä seuraava osa sopimuksesta koskee kahta A330-konetta ilman miehistöjä. Jälkimmäinen sopimus alkaa vuodesta 2025 alkaen ja kestää kaksi ja puoli vuotta.

Ensimmäinen Qantasille vuokrattava A330-300 -laajarunkokone miehistöineen alkaa lentää Qantasin lentoja lokakuussa 2023, ja toinen kone vuoden 2024 alkupuolella.

"Olemme iloisia tästä yhteistyöstä pitkäaikaisen oneworld-kumppanimme Qantasin kanssa. Sopimus mahdollistaa koko A330-laivastomme tehokkaan ja kannattavan käytön”, sanoo Finnairin verkostosta ja tuottojen optimoinnista vastaava johtaja Antti Tolvanen.

 Airbus A330-300 -laajarunkokoneiden ja miehistön ulosvuokrauksen aikana koneita käytetään Qantasin lennoilla Sydneyn ja Singaporen ja Sydneyn ja Bangkokin välillä. Finnairin lentäjät lentävät ensin Finnairin reittilennon Singaporeen tai Bangkokiin ja siirtyvät sen jälkeen lentämään Qantasin lentoja Singaporen ja Sydneyn välillä tai Bangkokin ja Sydneyn välillä, ennen kuin palaavat taas asemapaikalleen Helsinkiin.

Matkustamohenkilöstö Qantasille lennettäville lennoille tulee Finnairin kumppaneilta Singaporesta ja Bangkokista, ja koneiden huollosta vastaavat Finnairin kumppanit Qantasin kohteissa.

Finnairin kevään lentäjärekrytoinnin myötä lentäjiä riittää koko Finnairin laivaston operointiin, mukaan lukien Qantasille vuokrattavat koneet. Qantas-yhteistyö ei vaikuta matkustamohenkilökunnan määrään Finnairissa. Matkustamohenkilökunta on täysin työllistettynä Finnairin liikenteessä ja British Airwaysille ulosvuokrattujen koneiden liikenteessä.

Sopimus Qantasin kanssa on osa Finnairin toimia A330-laivaston käytön optimoimiseksi tilanteessa, jossa A330-kaukolentokoneiden kantama rajoittaa niiden käyttöä Finnairin omassa liikenteessä johtuen Venäjän ilmatilan sulun aiheuttamista pidemmistä lentoreiteistä Aasian liikenteessä. Finnairin laivastossa on kahdeksan Airbus A330-300-konetta, joita yhtiö käyttää omassa verkostossaan lennoilla Pohjois-Amerikkaan ja Intiaan.

Sopimus Qantasin kanssa tukee Finnairin Airbus A330-koneiden tehokasta ja kannattavaa hyödyntämistä. Tällä hetkellä Finnair lentää kolmella Airbus A330-koneellaan lentoja Qatar Airwaysille Helsingistä, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Dohaan. Tämä sopimus yltää vuoteen 2025 saakka.

Venäjän ilmatilan sulun jälkeen Finnair on operoinut maantieteellisesti tasapainotettua verkostoa, sillä Venäjän ilmatilan kiertäminen pidentää lentoaikoja Helsingin ja Finnairin Aasian kohteiden välillä. Qantas-sopimus on myös esimerkki Finnairin uuden strategian mukaisesta tiiviistä yhteistyöstä oneworld-kumppaneiden kanssa.

Lue myös: