Helsinki-Vantaalla toimiva Polar Aviation Dassault Falcon -koneiden viralliseksi huoltokeskukseksi

PolarAviation_1Dassault Aviation hyväksyi Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivan Polar Aviationin viralliseksi huoltokeskukseksi Falcon 900, 2000, 7X  -liikesuihkukoneille. Polar Aviation on tuorein lisäys Dassault Aviationin maalmanlaajuiseen kaikkiaan 51 huoltokeskusta käsittävään asiakaspalveluorganisaatioon.

Tuoreen hyväksynnän myötä Polar Aviation voi tarjota linjahuoltoja Falcon 2000/2000EX/2000EX EASy, 900EX/900EX EASy ja 7X -liikesuihkukoneisiin. Palvelutarjontaan kuuluu myös nopean huoltotoiminnan tarpeisiin tarjottavat kohteisiin lähettettävät ryhmät ns. AOG-tapauksissa (Aircraft On Ground). Ryhmien mukana kulkevat tarvittavat varaosat sekä työkalut.

 "Dassault Aviation pyrkii jatkuvasti laajentamaan sekä vahvistamaan maailmanlaajuista asiakastukeaan, joka on keskeinen palvelua asiakastyytyväisyyden maksimoimiseksi", sanoi Dassault Aviationin asiakaspalvelusta vastaava apulaisjohtaja Jacques Chauvet.

Polar Aviationilla on käytössään Helsinki-Vantaan lentoasemalla noin 3500 neliömetrin kokoiset lämpimät huoltotilat. Yhtiön palveluksessa on 30 mekaanikkoa ja erityisesti Falcon-kalustoon huoltoon perehtynyttä työntekijää.

Polar Aviation on hyväksyttä PART-145 huolto-organisaatio ja se huoltaa Dassaultin koneidein lisäksi mm. Bombardier, Gulfstream, Cessna ja Diamond -lentokoneita sekä Agusta -helikoptereita. Lisäksi palvelutarjonnassa on eri komponenttien huoltoja. Yhtiön toimitusjohtaja on Kari Pasanen.

Dassault Aviation on kasvattanut huoltokeskustensa määrää viimeisen vuoden aikana jo seitsemällä kohteella. Viimeisen neljän vuoden aikana kasvua on ollut yli 25 prosenttia. Kaikkiaan huoltokeskuksia on ympäri maailmaa jo 51.

Polar Aviation toimiii AirFix Aviationin entisissä tiloissa, jonka kalustoon kuului erityisesti huolto-organisaation nyt huoltamaa konevalikoimaa. Airfix Aviationin toiminta siirrettiin pois Suomesta ja Helsinki-Vantaalta EU:n ns. Venäjäpakotteiden seurauksena. Yhtiön laivastossa oli toistakymmentä modernia liikesuihkukonetta.

Lue myös: