Insinöörieversti Janne Jokinen Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtajaksi

JanneJokinen_PVPuolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtaja vaihtuu 1. maaliskuuta 2024, kun insinöörieversti Janne Jokinen aloittaa tehtävässä. Johtajan vaihtotilaisuus järjestettiin Jyväskylässä 23. helmikuuta 2024.

Insinöörieversti Janne Jokinen siirtyy Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtajaksi 1.3.2024 Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosastolta apulaisosastopäällikön (kyber) tehtävästä. Johtamisjärjestelmäkeskuksen nykyinen johtaja kommodori Juha Ravanti siirtyy Pääesikunnan kansliaan erityistehtävään (Puolustusasiamiesvalmennus).

 Insinöörieversti Jokisen mukaan koko yhteiskunnan suuri digitalisaatiovauhti ja kyberuhkat asettavat muutospaineita myös Johtamisjärjestelmäkeskuksen toimintaan. Tätä tilannetta ei helpota sota Euroopassa ja muu geopoliittinen turbulenssi.

”On suuri kunnia päästä johtajaksi näin ammattitaitoiseen, laajaa ja vaativaa tehtäväkenttää hoitavaan joukkoon. Tuore Nato-jäsenyytemme ja myös Naton kehittyminen tuovat runsaasti uutta työtä, mutta myös uudenlaisia mahdollisuuksia. Tähän kokonaisuuteen on erittäin mielenkiintoista päästä mukaan”, kertoi insinöörieversti Jokinen.