Lento-onnettomuus Nummelassa - lentäjä loukkaantui Aeros Trikella 18. elokuuta 2024

Lentäjä loukkaantui Nummelan lentopaikalla 18. elokuuta tapahtuneessa onnettomuudessa, jossa A-luokan Aeros Trike -liidin tuhoutui. Pelastuslaitoksen lisäksi tehtävällä Nummelassa oli FinnHEMSin lääkärihelikopteri.

Aeros Triken lento päätyi onnettomuuteen Nummelan lentokeskuksessa Vihdissä sunnuntai-iltana 18. elokuuta. Pelastuslaitos sai kello 20.25 ilmoituksen onnettomuudesta, jonka hälytysvastekoodi oli keskisuuri ilmaliikenneonnettomuus. Onnettomuus tapahtui ensitietojen mukaan laskeutumisen yhteydessä Nummelan lentopaikan alueella. FinnHEMSin lääkärihelikopteri kuljetti lentäjän jatkohoitoon.

Aeros Trike on moottoroitu A-luokan liidin. Trikessä on riippuliitimen kaltainen siipi, jonka painopistekeskiöön on ripustettu kolmipyöräinen kehikko. Moottori ja istuimet on kiinnitetty siihen. Laitetta ohjataan painopistettä siipeen kiinnitetyn kaaren avulla siirtelemällä.

Tällaiset A-luokan ultrakevyet ovat yksi- tai kaksipaikkaisia painopisteohjattavia liitimiä. Ohjaajalta vaaditaan UPL-A lupakirja tai moottoroidun riippuliidon kelpoisuustodistus. Vuosina 2006-2009 A-luokan ultrakevyet eli painopisteohjatut ultrat siirrettiin ultrakevyiden ilma-alusten rekisteristä liidinluetteloon. Liitimen tunnus muodostuu liidinryhmää merkitsevästä kirjaimesta A, B tai C ja siihen liitetystä juoksevasta numerosta.

Nummelassa on tapahtunut Trike-onnettomuus aiemmin ainakin vuonna 2012. MH

Lue myös: