Lockheed Martin, Saab ja Diehl yhdistivät osaamista - markkinoille Falcon-ilmatorjuntajärjestelmä

Saab_Giraffe4A_Gotlanti_1Lockheed Martin, Saab ja Diehl Defence julkistivat helmikuussa Falcon-yhteishankkeensa, joka yhdistää osapuolten huipputuotteet yhdeksi ilmatorjuntajärjestelmäksi. Lyhyen ja keskimatkan ilmatorjuntajärjestelmää tarjotaan ratkaisuiksi nykyisiä ja uusia uhkia vastaan.

Falcon_1Falcon yhdistää Diehlin 40 kilometrin kantaman omaavan IRIS-T SLM (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled, Surface Launched Missile) -laukaisujärjestelmän yhteen Saabin 360-astetta valvovaan Giraffe 4A AESA -tutkan ja Lockheed Martinin SkyKeeper -taistelunjohtojärjestelmän kanssa.

Falconin avoin järjestelmäarkkitehtuuri mahdollistaa integroinnin eri järjestelmiin.

Ilmatorjuntajärjestelmällä voidaan vastata erilaisiin UAV-laitteiden, risteilyohjusten, kiinteä- ja pyöriväsiipisten ilma-alusten tuottamiin uhkiin. Falconin kerrotaan olevan ainoa lyhyen ja keskipitkän matkan torjuntaan kykenevä järjestelmä, joka vastaa nykyisiin ja tuleviin uhkakuviin.

IRIST_SL_diehlDiehl IRIS-T SLM on liikehtimiskykyinen ohjus, joka voidaan laukaista pystysiilosta 360-astetta ympäristöön ja se voi seurata useita kohteita samaan aikaan kaikissa sääolosuhteissa.

Saabin Giraffe 4A AESA on GaN-pohjainen (Gallium-nitraatti) -tutkajärjestelmä. Elektronisesti tasoantennilla skannaava AESA 3D -tutka toimii S-band (E/F) -taajuusalueella (2 - 4 GHz). Valmistajan mukaan se havaitsee entistä pienemmät maalit paljon muita tutkia aiemmin. Esimerkkinä suorityskyvystä on kyky havaita yksittäinen lokki jopa 30 kilometrin päästä.

GA4_antenna_closeupLockheed Martinin SkyKeeper -taistelunjohtojärjestelmä antaa valmistajan mukaan ennennäkemättömän tilannetietoisuuden varoittaen uhkakuvista reaaliajassa sekä tarjoten tukea kriittisten päätösten tekemiseksi.

Lue myös artikkeli:
Saabin uusi Giraffe 4A AESA -monitoimivalvontatutka tositoimissa Gotlannissa