Neljälle sakkoja itsenäisyyspäivän lentokiellon rikkomisesta Helsingissä

Poliisi_Matrice_ilmassa_maastaPoliisi turvasi itsenäisyyspäivän juhlintaa ja mielenilmauksia näkyvästi Helsingissä. Itsenäisyyspäivä oli poliisin näkökulmasta vilkas. Päivän aikana mm. neljälle dronea lennättäneelle kirjoitettiin sakkoja Helsingin ylle perustetun tilapäisen rajoitusalueen luoman lentokiellon rikkomisesta.

"Poliisi on ollut näkyvästi läsnä kaupungilla itsenäisyyspäivänä. Päivä on sujunut pääosin poliisin näkökulmasta hyvin, vaikkei täysin häiriöttä", kertoi ylikomisario Patrik Karlsson Helsingin poliisista.

Poliisi puuttui itsenäisyyspäivän aikana myös laittomiin drone-lentoihin ja sakotti neljää henkilöä, jotka lennättivät dronea lentokieltoalueella.

Helsingin keskustan ylle oli perustettu itsenäisyyspäivän ajaksi tilapäinen rajoitusalue EFR571, joka ylsi maan ja veden pinnasta 1000 jalan eli 300 metrin korkeuteen. Alue rajoitti ilmailua 6. joulukuuta 2023 kello 0600-2200 UTC-aikaa eli 08. 00-24.00.

Jokainen lennättäjä on velvollinen noudattamaan voimassa olevia lentorajoituksia. Lennättäjillä on mahdollisuus tutustua ajankohtaisiin rajoitteisiin droneinfo.fi -sivustolla ja Flyk.com -karttapalvelussa.

Vastaavien lentokieltoalueiden rikkomisesta seuraa sakkorangaistus, jonka lisäksi laitteet voidaan tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyiksi.

Lue myös: