Patrian Tecnam-koulukone vaurioitui laskussa tielle Kökarissa - ei henkilövahinkoja

OH-TPH_260614(päivittynyt 4.8 klo 00.40) Patrian kaksipaikkainen Tecnam P2002JF -alkeiskoulukone (OH-TPH) on laskeutunut tielle Ahvenanmaan Kökarissa. Kone vaurioitui laskussa, kun siipi osui tien sivussa olleeseen liikennemerkkiin. Tapaus ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Lentäjä oli yksin koneessa.

Ahvenanmaan poliisilaitoksen mukaan pienkone oli matkalennolla torstaina 3. elokuuta reitillä Tampere-Pirkkala - Maarianhamina - Hanko - Tampere-Pirkkala.

Maarianhaminan_terminaaliOhjaaja havaitsi ongelmia noin 20 minuuttia Marianhaminasta lähdön jälkeen. Poliisin mukaan koneesta katosivat sähköt ja kyseessä oli mahdollisesti sähkölaitepalo.

Konetta ohjannut Patrian Pilot Trainingin oppilas teki onnistuneen maastolaskun.

Patria vahvistaa, että lennon aikana ilmeni sähköjärjestelmähäiriö. Sei ei kuitenkaan vaikuttanut moottorin toimintaan. Turvallisuuden varmistamiseksi oppilas suoritti hallitun laskun lähimmälle soveltuvalle laskupaikalle, kertoo Patria.

Patria Pilot Training on Tampere-Pirkkalassa toimiva lentokoulu. Se kouluttaa ohjaajia kasvavan Finnairin ja sen osaomistusyhtiö Norran tarpeisiin.

Päivitys 4.8 klo 0040: Lisätty tieto Patrian koulukoneesta.