Pienkone törmäsi rullauksen aikana liikesuihkukoneen siipeen Turussa

EFTU_terminaaliTurun lentokentällä tapahtui sunnuntai-iltana noin kello 20.00 onnettomuus, jossa kaksipaikkainen pienkone törmäsi tyhjänä ja pysäköityneenä olleeseen liikelentokoneeseen, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitos. Turun kentällä vaurioitunut liikesuihkukone oli suurikokoinen Bombardier Global Express.

Pienkone törmäsi Global Expressin (VQ-BNP) oikeaan siipeen ja vaurioitui tapahtumassa. Suihkukone ei saanut näkyviä vaurioita, mutta joutui tarkastettavaksi, kertoo poliisi. Suihkukoneen oli tarkoitus lähteä Moskovan eteläpuolella sijaitsevalle Gazpromavian omistamalla Ostafyevon kansainväliselle lentokentälle noin kello 22.00.

"Tapahtumat saivat alkunsa lentokentän rullausalueella, tankkauksen yhteydessä, kun ilmeisesti jonkinasteisen käsittelyvirheen johdosta pienkone "karkasi" lentäjältä ja törmäsi suihkukoneeseen", arvioi poliisi tiedotteessaan.

Pienkonene lentäjä ja matkustaja loukkaantuivat lievästi ja heidät vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä ilmailulain säännösten noudattamatta jättämisenä. Onnettomuustutkintalautakunta on saanut tiedon tapahtuneesta ja saatujen tietojen perusteella tekee myöhemmin päätöksen mahdollisen tutkinnan aloittamisesta. 

Tapahtumalla  ei ole vaikutuksia Turun lentoaseman toimintaan.

Global Express on erittäin pitkän reilun 11 000 kilometrin kantaman omaava iso liikesuihkukone. Sen siipien kärkiväli on 29 metriä ja pituutta on 30 metriä.  Global Express on mitoiltaan lähes Airbus A320-koneen kokoinen. 

Tapauksesta uutisoivat myös mm.

YLE: Pienkone törmäsi Turussa kentällä rullatessaan yksityissuihkukoneeseen

HS: Pienkone karkasi pilotilta Turussa – törmäsi suihkukoneen siipeen