Poliisi ja Rajavartiolaitos harjoittelevat Helsinki-Vantaan uudessa terminaalilaajennuksessa

T1_laajennus_2019Poliisi ja Rajavartiolaitos harjoittelevat torstaina 14. maaliskuuta Helsinki-Vantaan lentoaseman T1-terminaalin ympäristössä. Pääosin harjoitus tapahtuu kevään aikana avautuvassa mutta vielä työmaana olevassa T1-terminaalin länsisiiven laajennusosassa.

"Viranomaiset harjoittelevat säännöllisesti varautumista eli kyseessä on aivan tavanomainen varautumisharjoitus. Harjoittelemme alueella, joka ei ole vielä käytössä eli harjoituksesta ei pitäisi aiheutua häiriötä matkustajille", kertoo komisario Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

poliisi_helsinkivantaa_turva_1017Harjoitus alkaa torstaina aamupäivällä noin kello 9 ja päättyy iltapäivällä. Johtovastuu harjoituksessa on poliisilla. Itä-Uudenmaan poliisin ohella harjoituksessa on mukana myös Helsingin ja Länsi-Uudenmaan poliisin väkeä.

Poliisi näkyy myös normaalisti Helsinki-Vantaan lentoasemalla tarkkailemassa matkustajavirtoja. Tietyissä tilanteissa heillä saattaa olla aseistuksena repuissa kuljetettavat Heckler & Koch MP5 -konepistoolit (kuvassa yllä).

T1 laajennus pian käyttöön

T1_putkivaraukset Kaikkiaan 3350 neliömetrin laajuisen, 230 metriä pitkän ja noin 12 metriä korkean T1:n laajennus on määrä ottaa käyttöön kevään 2019 aikana. Laajennukseen tulee seitsemän uutta lähtöporttia.

Helmikuussa avattiin laajennukseen kuuluva uusi Aukio ja siihen liittyvä vaihtomatkustajien turvatarkastusalue (lue lisää linkistä jutun lopussa).

Terminaalilaajennuksen on määrä parantaa matkustajakokemusta sekä nopeuttaa syöttöliikennekoneiden kääntöaikoja Helsinki-Vantaalla.

Terminaali_T1_etelasta_piirrosUudet lähtöportit vähentävät jonotusta terminaalissa ja aikaa vievä bussitusvaihe jää pois. Matkustajat siirtyvät jatkossa porteilta koneille jalkaisin asematasolle tehtyjä kulkuväyliä pitkin.

T1-laajennuksen valmistuttua matka eteläsiiven portille 55 kasvaa 1600 metriin laskettuna T1 laajennuksen päästä. Länsisiiven valmistuttua vuonna 2020 taitettavaa matkaa onkin jo noin 1650 metriä. Sitä tosin helpottavat länsisiipeen asennettavat liukukäytävät.

Lue myös: