Reuters: Air Berlin ei ole suljettu pois Finnairin JV-kumppanuushausta

airberlin_winter_noseFinnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen ei sulje pois Joint Venture -yhteistyötä Air Berlinin kanssa, kirjoittaa Reuters Helsinkiin perjantaille päivätyssä jutussaan. Finnairin tavoitteena on ennen kesää löytää kumppani syöttämään asiakkaita Euroopasta yhtiön Aasian liikenteelle.

Air Berlin kuuluu samaan oneWorld-alliansiin kuin Finnair. Tosin sillä on myös Etihadin kanssa sopimus vastaavasta syöttöliikenteestä.

Finnairin Euroopan kapearunkoliikenne on tappiollista eikä pysty kilpailemaan halpalentoyhtiöiden kanssa. Sitä kuitenkin tarvitaan kuljettamaan matkustajia Helsinkiin ja Helsingistä tuottoisan Aasian liikenteen tarpeisiin. Ratkaisuksi haetaan kumppania yhteisyritykseen.

Air Berlin ei ole ainoa mahdollinen tarjokas Joint Venture -yhteisyritykseen. Vehviläisen mukaan niintä on useita, mutta alle kymmenen.

Abudhabilainen Etihad omistaa 30 prosenttia Air Berlinistä. Vehviläistä haastatellut Reuters kirjoittaa, että tässä ei välttämättä ole ristiriitaa.

"Tuotteet ovat hyvin erilaisia. Helsinki tarjoaa paljon paremman liitettävyyden ja nopeammat yhteydet", totesi Vehviläinen.