Vaasa Airshow lähestyy - SoloTürk F-16 -hävittäjäsoolo ensimmäistä kertaa Suomeen

SoloTurk_1Suomen ilmailuliiton (SIL) päälentonäytös järjestetään kesäkuussa 2024 Vaasassa. Luvassa on paljon nähtävää taivaalla sekä maanäyttelyssä. Lentonäytösjärjestäjä lupaa koko perheen tapahtumaan näyttäviä lentoesityksiä ja tulevaisuuden tuulia messuosastoille. Yksi lentonäytöksen pääesiintyjä on Turkin ilmavoimien F-16 SoloTürk-demotiimi.

Suomen kesän 2024 päälentonäytös nähdään Vaasan lentokentällä 15.-16. kesäkuuta. Koko perheen tapahtumassa nähdään järjestäjän mukaan häikäiseviä lentoesityksiä eleganteista potkurikoneista salamannopeisiin hävittäjiin - ja kaikkea siltä väliltä.

88-0032_130718Maanäyttelyssä lentonäytösvieraat saavat tutustua ilma-aluksiin ja miehistöihin. Maanäyttelyalueella näytösvieraita palvelee myö yleisöravintola sekä muut ruoka- ja juomapisteet.

"Mahtavaa saada iso kansainvälinen lentonäytös Vaasaan ensimmäistä kertaa 40 vuoteen", iloitsi lentonäytöksen tapahtumajohtaja ja Vaasan Lentokerhon puheenjohtaja Max Koskela.

Ensimmäinen suurempi julkistus Vaasan lentonäytökseen on SoloTürk-demotiimi, joka esittelee Turkin ilmavoimien F-16 Block 30 -hävittäjän suorituskykyä. Hävittäjän molempien siipien kärkiin sijoitetut savupodit tehostavat esitystä vaalealla tai värillisellä savulla.

SoloTurk_2"Esitys on todella hieno ja mieleenpainuva. Jokaisen kannattaa käyttää tämä tilaisuus hyväksi ja tulla paikan päälle katsomaan hävittäjän räväkkää ja vauhdikasta liikehtelyä sekä kuulemaan jälkipolton jyrinää", kommentoi Vaasan lentonäytöksen lentonäytösjohtaja Jyri Mattila.

Vaasan lentonäytöksen järjestää Vaasan Lentokerho, joka viettää 90-vuotisjuhliaan. Vaasalla on erityinen paikka ilmailuhistoriassa, sillä Suomen Ilmavoimat vastaanotti siellä ensimmäisen lentokoneensa Thulin Typ D:n vuonna 1918.

VaasanLentokerhoVaasan lentonäytöksen liput ovat myynnissä ennakkohintaan 14. kesäkuuta 2024 saakka. Lippuja voi ostaa netticket.fi -palvelusta.  Aikuisten päivälipun ennakkohinta on 37,50 euroa ja lasten lipun (5-15v) ennakkohinta on 22 euroa.

Ennakkohintainen pysäköintimaksu on 10 euroa per päivä. Vaasan lentonäytöksen yleisöpysäköintipaikka sijaitsee lentoaseman läheisyydessä Runsorissa. Pysäköintimaksuun sisältyy non-stop -bussikuljetus pysäköintialueelta tapahtuma-alueelle ja takaisin.

Vaasa_airshowTapahtumaan on tarjolla myös rajoitetusti VIP-lippuja sekä VIP-pysäköintipaikkoja, jotka sijaitsevat lentoasemalla. Myös polkupyörille, mopoille ja moottoripyörille on varattu pysäköintilaa lentokentällä.

Vaasan lentoasemalle voi saapua myös bussikuljetuksella suoraan Vaasan keskustasta. Tapahtuman ajalle on järjestetty lisävuoroja.

Edellisen kerran Vaasassa on järjestetty suurempi lentonäytös vuonna 1984. Vuoden 2023 Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestettiin Turussa. MH

Vaasan lentonäytöksen virallinen verkkosivusto: Tervetuloa Vaasaan 15.-16.6. Suomen suurimpaan lentonäytökseen vuonna 2024

Lue myös: