A350 XWB lensi ensimmäisen pitkän matkustajalentonsa

A350_XWB__-_ELF_1st_FLIGHT_TAKE_OFF__2_Airbusin A350 XWB lähti ensimmäiselle pitkälle matkustajalennolleen Toulousesta aamulla kello 09.10. MSN2-koneella suoritettava lento tehdään tyypillisissä lentoyhtiöolosuhteissa, matkustamopalvelusta huolehtii lentoyhtiön henkilökunta ja matkustajina on Airbusin työntekijöitä.

Maanantaina 2. kesäkuuta aloitetut Early Long Flights -nimellä suoritettavat lennot eivät kuulu koelento-ohjelmaan tyyppihyväksyntämielessä. Lennoilla selvitetään kuitenkin lentoyhtiöille tärkeitä seikkoja.  Lennot lennetään MSN2-koneella (F-WWCF), joka on ensimmäinen matkustamolla varustettu A350 XWB -kone. 

A350_XWB_ELF_1st_FLIGHT_BOARDINGEnsimmäinen lento suuntautui Toulousesta Ranskan ja Englannin halki kohti Skotlannin Aberdeenia josta reitti jatkui kohti Norjan rannikkoa. Bergenin pohjoispuolelta reitti jatkui rantaviivaa seuraten aina Bodön pohjoispuolelle, jonka jälkeen ohjaajat kaarsivat takaisin Mo i ranan ja Oslon kautta Tanskaan sekä edelleen Ranskaan. MSN2 laskeutui Toulouseen 7 tunnin ja 17 minuutin lennon jälkeen kello 16.27.

Kahdella lennolla matkustamopalvelusta vastaavat Air Francen ja Lufthansan matkustamohenkilökunta ja matkustajina ovat Airbusin työntekijät, jotka on valittu arvonnalla. Tarvittavat lennot suoritetaan viikon kuluessa ja niillä on mukana lähes 250 matkustajaa ja noin 30 matkustamopalvelun asiantuntijaa.

Lue myös:

Artikkeli: A350 XWB - kohti taivasta