Mathias Rust laskeutuu toukokuussa jälleen Cessna-pienkoneella Malmin lentoasemalle

Malmi_lepo_2Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestetään 27.-29. toukokuuta fly in –tapahtuma, johon on kutsuttu ilmailijoita ympäri maailmaa. Tapahtuman erikoisvieras on saksalainen Mathias Rust, joka saapuu Suomeen ja Malmille ensimmäisen kerran lähes 30 vuotta sitten maailmaa kohauttaneen lentonsa jälkeen. Lentotapahtumaan 80-vuotiaalle Malmin lentoasemalle on tulossa lentokoneita ympäri maailmaa.

Malmi fly in -tapahtumassa juhlistetaan Helsinki-Malmilla jo 80 vuotta keskeytyksettä jatkunutta ilmailutoimintaa. Tapahtuma on järjestetty vuosittain erityisesti yleisilmailijoiden totuttamiseksi lennonjohdon ohjauksessa ja valvotussa ilmatilassa lentämiseen.

Mathias_RustPääpäivä on lauantaina 28. toukokuuta, jolloin yleisö on erityisen tervetullut tutustumaan lentoasemaan ja sen toimintaan. Eri puolilta Suomea on ilmoittautunut kansalaisryhmiä mukaan tapahtumaan osoittamaan tukeaan lentokentän ilmailukäytölle jatkossakin.

Tapahtuman erikoisvieras Mathias Rust lensi 28. toukokuuta 1987 Cessna 172 -pienkoneella Malmilta Moskovan Punaiselle torille, joten tapahtumalauantaina lennosta tulee kuluneeksi tasan 29 vuotta. Mathias laskeutuu samantyyppisellä Cessnalla Malmille perjantai-iltana ja osallistuu tilaisuuteen sunnuntaihin saakka.

malmiavoimet15_1”Jatkamme lentoaseman toiminnan aktiivista kehittämistä ja toivomme, että kaupunki jossain vaiheessa kuuntelee myös kaupunkilaisia” toteaa Timo Hyvönen, Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja.

”Suurin osa kaupunkilaisista haluaa säilyttää tämän Euroopan ja maailman mittakaavassa harvinaislaatuisen kulttuurikohteen ja paras tapa siihen on tietenkin taata sen toiminnallinen jatko”.

Viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan 68% helsinkiläisistä ja uusimaalaisista haluaa säilyttää lentoaseman ilmailukäytössä.


Tilaisuus ja lentokenttä ovat avoimia kaikille

 malmiavoimet15_2Fly in on kaikille avoin ja maksuton ilmailutapahtuma, jossa pääsee tutustumaan ilmailuun ja Helsinki-Malmin lentoasemaan.

Kentällä on tapahtuman aikana normaalia yleis- ja harjoituslentotoimintaa.

Satunnaisista lyhyistä harjoituslennoista saattaa tulla ympäristöön kuuluvaa melua, mutta sen kesto on enimmillään joitain minuutteja. Kentällä on ohjelmaa lapsille ja aikuisille, ja ohjelman sisältö päivittyy www.helsinkiflyin.fi.

Tapahtuman järjestää Malmin lentoaseman ystävät ry. yhdessä Malmin lentoaseman yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Lue myös uutisemme edellisvuoden Malmi fly-in tapahtumasta: