Finnair luopuu koronatodistusvaatimuksesta matkustettaessa EU-alueelta Suomeen

A321ER_10Finnair luopuu 12. heinäkuuta vaatimuksestaan, jonka mukaan matkustajilta on vaadittu todistus negatiivisesta koronavirustestistä ennen koneeseen nousua. Jatkossa käyttöön otetaan Suomen uusi maahantulomalli, jossa voi matkustaa EU-alueelta Suomeen aiempaa vapaammin erityisesti täyden koronarokotesarjan jälkeen.

Valtioneuvosto ilmoitti uudesta maahantulomallista, joka otetaan käyttöön 12. heinäkuuta. Tämän myötä Finnair luopuu omista koronatodistusvaatimuksistaan EU-alueelta Suomeen tulevilla lennoillaan. Aiemman tammikuusta 2021 lähtien voimassa olleen vaatimuksen taustalla oli THL:n antama suositus koskien Suomeen saapuvia lentoja. Muut Suomeen lentävät lentoyhtiöt Finnairia lukuunottamatta eivät olleet tätä suositusta noudattaneet.

Jatkossa EU- ja Schengen-alueelta voi tulla Suomeen vapaasti ilman mitään erityisiä terveysturvallisuustoimia, jos  matkustaja on saanut täyden koronarokotesarjan tai on sairastanut koronaviruksen kuuden kuukauden sisällä, tai on syntynyt vuonna 2006 tai sitä myöhemmin, tai tulee Suomeen alhaisen ilmaantuvuusluvun maasta. 

”Uuden mallin mukaisesti viranomaiset tarkastavat koronatodistukset maahantulopisteissä, joten asiakkaidemme ei enää tarvitse esittää todistuksia Finnairille ennen koneeseen nousua, kun heidän määränpäänsä on Suomi,” sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

”Asiakkaiden ja henkilökunnan terveysturvallisuus on meille tärkeää, joten jatkamme yhä kattavia terveysturvallisuustoimia lennoillamme. Näihin kuuluu edelleen myös maskinkäyttöpakko lennon aikana”, jatkaa Schildt.  

Finnair luopuu koronatodistusvaatimuksistaan ainoastaan Suomeen tulevilla lennoillaan. Vaatimus todistuksesta on edelleen voimassa Helsingistä kansainväliselle jatkolennolle siirtyvien matkustajien osalta.

korona_maskiFinnair tarkistaa 12.-25.7.2021 välisenä aikana edelleen Suomeen tulevien matkustajien maahantuloedellytykset, kun lento lähtee maasta, josta maahantulo Suomeen on vielä rajoitettua. Kyseisenä aikana sisärajatarkastukset ovat edelleen voimassa ja vapaa-ajan matkustus ei vielä ole sallittua kaikista EU- ja Schengen-maista.

Finnair jatkaa edelleen laajojen terveysturvallisten toimien käyttöä lennoillaan. Ns. maskipakko on siis edelleen voimassa.

Useat maat ovat auki matkailijoille, mutta edellyttävät koronatodistuksia, joten ulkomaille suuntaavien tulee aina tarkistaa kohdemaansa edellyttämät asiakirjat kyseisen maan viranomaisen sivuilta tai matkustusrajoituskartasta. Matkustusrajoitukset voivat muuttua nopeasti, ja asiakas on aina itse vastuussa kohde- ja kauttakulkumaan matkustusrajoitusten ja -vaatimusten selvittämisestä ja siitä, että täyttää nämä vaatimukset. MH

Lue myös: