Ilmailualan lakon uhka siirtyy - sovittelu jatkuu perjantaina

iau_logoIlmailualan Unioni IAU ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY kertovat lakon uhkan väistyvän Finavia-kiistassa.  Ensi viikolle aiemmin ilmoitetut työtaistelutoimet siirtyvät toteutettavaksi 7.-8. toukokuuta, mikäli sovintoa ei sitä ennen saavuteta. 

Kiistan osapuolet ovat tavanneet valtakunnansovittelija Minna Helteen toimistolla viimeksi tänään 22. huhtikuuta. Sovittelua on määrä jatkaa perjantaina 24. huhtikuuta.

Käynnissä oleva kiista koskee halpalentoyhtiöille tuotettavien maapalvelujen työehtoja. IAU ei hyväksy Finavian tapaa teettää halpalentoyhtiöiden maapalvelut eri työehdoilla tytäryhtiö Airpron nimiin muita huomattavasti heikommilla työehdoilla.

Maapalveluja ovat mm. matkustajien lähtöselvitys- ja porttipalvelut sekä asematasopalvelut, joihin sisältyy matkatavaran ja rahdin lastaaminen ja purkaminen lentokoneista, lentokoneiden siirrot matkustajasilloilta sekä lähettäminen.

Sovittelun yhteydessä jätettiin ennakkoilmoitukset tukitoimista. Työtaistelujen toteutuessa 7.-8.5. pysähtyvät Airpron maapalvelujen lisäksi Swissportin maapalvelut molempina päivinä kello 6-12, Aviatorin ja RTG Ground Handlingin maapalvelut sekä Finnairin matkustajapalvelut molempina päivinä kello 12-18.