JHL tukee PAU:n työtaistelutoimia ryhtymällä tukitoimiin lentoliikenteessä

Lentorahti_2Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ryhtyy myötätuntotyötaistelutoimiin lentoliikenteessä. Vaikutukset näkyvät 30. marraskuuta alkaen Finaviassa, RTG:ssä ja Airprossa mutta ne koskevat matkustajaliikenteen sijasta rahtikuljetuksia.

JHL ryhtyy lentoliikenteen osalta myötätuntotyötaistelutoimiin 30. marraskuuta kello 00.00 ja 1. joulukuuta kello 24.00 välisenä aikana. Tuolloin Finaviassa, RTG:ssä ja Airprossa työntekijät, jotka ovat JHL: jäseniä, eivät kuormaa, siirrä, huolla, turvatarkasta tai eivät mitenkään muutenkaan palvele Posti Oy:hyn liittyviä lähteviä lentoliikennekuljetuksia millään Finavian hallitsemalla kentällä koko Suomessa.

Muu liikenne hoidetaan normaalisti, joten tällä tukitoimella ei ole vaikutuksia muun liikenteen sujumiseen. Esimerkiksi lentoliikenteessä matkustajaliikenne ja muut koneet hoidetaan normaalisti, joten tällä tukitoimella ei ole vaikutuksia matkustajien, matkatavaroidensa, muun rahdin tai ulkomailta saapuvan postin liikkumiseen.

Terveydelle elintärkeät kuljetukset pyritään hoitamaan PAU:n omassa työtaistelussaan määrittelemien rajoitusten mukaisesti.

Kaikki toimet perutaan tai lopetetaan, mikäli Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n ja Palvelualojen työnantajat PALTA:n välillä saavutetaan neuvottelutulos koskien meneillään olevia postialan työehtosopimusneuvotteluita.

Lue myös: