Purjekoneen puolikas GoExpossa - Kuva&Kamera -puolella drone-buumi hiipunut

goexpo_0319Suomen suurin liikunta- ja urheilutapahtuma GoExpo on on meneillään Messukeskuksessa. Vaikka golf ja pyöräily ovat mukana suurimmilla osastoilla, myös ilmailua on tarjolla. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa vauhdikkaista aktiviteeteistä kiinnostuneita ihmisiä. Samaan aikaan järjestetään myös Kuva& Kamera-messut.

Helsingin Messukeskus on kuluvana viikonloppuna 15.-17. maaliskuuta täyttynyt erilaisista liikunnallisista aktiviteeteistä. Fillari, Sport, Golf ja Outdoor -alueiden lisäksi mukana on Kuva&Kamera -messut sekä Helsinki Horse Fair.

Päivitys 18. maaliskuuta: GoExpo-tapahtumassa kävi kolmen päivän aikana yhteensä 44 000 kesälajeista kiinnostunutta.

Sport-alueelta löytyy 2019 sata vuotta täyttävän Suomen Ilmailuliiton osasto. Sen vetonaulana on oikean purjelentokoneen etuosaan rakennettu lentosimulaattori (otsikkokuvassa). Koneen puikkoihin riitti jatkuvasti innokkaita lentämisen kokeilijoita, niin nuoria kuin hiukan vanhempiakin.

Fooni2_ilmassa_1SIL:n osastolla on mukana myös kauppakeskus Redissä toimiva Fööni-tuulitunneli (kuvassa oikealla). Se mahdollistaa vapaapudotuksen kokemuksen ilman lentokoneesta hyppäämistä.

Yrityksen GoExpo-erikoistarjouksella saa messuilta 15 minuuttia lentoaikaa tarjoavan Pro Lentolupakirja -paketin 295 eurolla (normaalisti 395).

IMG_20190317_120450Myös Utissa toimiva Skydive Finland esittelee toimintaansa Messukeskuksessa. Osastolla esitellään mm. Nova-kursseja (nopeutettu vapaapudotuskoulutus) sekä tandem-hyppyjä.

Omassa hallissaan on Kuva&Kamera-messut. Aikaisempina vuosina useilla osastoilla on esitelty drone-kuvaamista, mutta nyt nähtävillä oli vain DJI:n nelikoptereita. T.T.

IMG_20190317_120606Golf-osastoilla näkyvyyttä ottivat lentojaan mainostavat Qatar Airways ja Royal Air Maroc.

GoExpo on avoinna Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina 17. maaliskuuta kello 10 - 17.

IMG_20190317_120523

Päivitys 18.3: lisätty tieto kävijämäärästä.

Lue myös aiempia Lentoposti.fi-juttuja GoExpo-tapahtumasta: