Traficom ja Finnair allekirjoittivat sopimukset maakuntalennoista - suorat lennot kaikille reittipareille

OH-ATI_080222Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Finnair ovat allekirjoittaneet sopimukset lentoliikenteen järjestämisestä viidelle maakuntakentälle. Lennot Helsingistä Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen jatkuvat nykyisen sopimuskauden päättyessä huhtikuun lopusta alkaen. Uudella sopimuskaudella kaikkiin kohteisiin on tarjolla suorat lennot.

Finnair voitti tammikuussa 2024 tarjouskilpailun säännöllisten reittilentojen järjestämisestä Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin, Helsingin ja Kemi-Tornion sekä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren lentokenttien välille ajalle 29.4.2024–28.3.2026. Uudella sopimuskaudella myös Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen on tarjolla suorat lentoyhteydet, kun aiemmista kolmiolennoista on luovuttu.

"Aloitimme sopimusneuvottelut hankintapäätöksen jälkeen. Nyt ne on saatettu päätökseen, ja sopimukset on nyt allekirjoitettu kaikkien reittien osalta. Lennot jatkuvat Finnairin operoimana ilman katkoja sopimuskausien välillä", kertoi johtaja Pipsa Eklund.

Sopimuksessa on myös optio, joka voi olla kestoltaan korkeintaan 23 kuukautta. Se koskee aikaväliä 29.3.2026-27.2.2028. Päätökset tämän option käytöstä tehdään vuonna 2025. Optiokauden osalta mahdollinen valtiontuki ja sen osuus selviää vasta vuoden 2025 aikana.

”Olemme iloisia, että voimme jatkaa ostoliikenneoperaattorina yhteyksien tarjoamista näistä viidestä kaupungista Helsinkiin ja Helsingistä sujuvasti eteenpäin kattavaan kansainväliseen verkostoomme”, sanoi Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma.

Maakuntareittejä operoi Finnairin osaomistusyhtiö Nordic Reginal Airlines (Norra) ja reittejä lennetään 68/70 -paikkaisilla ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneilla.

Lentojen aikataulut on suunniteltu alueilla vastaamaan alueiden tarpeita ja jokaisella reittiparilla lennetään keskimäärin 10 edestakaista lentoa viikossa, sillä viikoittainen lentomäärä voi hieman vaihdella eri ajankohtina eri alueilla. Matkustajille on tarjolla tyypillisellä viikolla Kajaaniin 10 viikkovuoroa, Jyväskylään, Joensuuhun ja Kokkolaan 11 viikkovuoroa ja Kemiin 12 viikkovuoroa.

Uuden sopimuskauden hinta on 35,7 miljoonaa euroa.

Finnair lentää ostoliikennettä vuoden 2024 aikana myös Viroon, kun yhtiö voitti Helsinki-Tartto -reitin kilpailutuksen. Finnair julkisti aikataulut maaliskuussa 2024 alkavalle Tarton reitille 16. tammikuuta 2024 (Lue uutisemme aiheesta: Finnair julkisti Helsinki-Tartto -reitin aikataulut - odotetusti 12 viikkovuoroa kuutena päivänä viikossa).

Lue myös: