Finnair asentanut wifi-järjestelmän jo puoleen Euroopan Airbus-laivastosta

KA_antennit_HELFinnairin heinäkuussa 2018 koekäyttöjaksolle avaama Euroopan-liikenteen wifi-yhteys on laajentunut jo noin puoleen yhtiön Airbus kapearunkokoneisiin. Nettiyhteyttä tarjotaan edelleen maksuttomalla koekäyttöjaksolla.

Finnairin koekäyttöjaksolla oleva palvelu on toteutettu yhdessä kansainvälisen laajakaistapalvelu- ja teknologiayritys ViaSat Inc:in ja Eutelsatin kanssa. Koekäyttöjakso alkoi heinäkuussa 2018 kuudessa koneyksilössä. Ilmaiskäytön kerrottiin heinäkuussa kestävän kaksi kuukautta. Palvelu on kuitenkin edelleen maksuton. Finnairin mukaan lopullinen hinnoittelumalli päätetään syksyn aikana.

Palvelun myötä asiakkaille on voitu tarjota nykymarkkinoiden nopeinta lennonaikaista internet-yhteyttä, joka on noin 12 Mbit/s per asiakas. Nopeus mahdollistaa mm. videoiden suoratoistopalveluiden käytön lennon aikana.

Nyt Finnair kertoo asennusten edenneen ja palvelu olisi käytössä jo noin puolessa yhtiön A320-koneperheen koneissa. Finnairin mukaan palvelun piirissä on koko yhtiön Airbus-kapearunkolaivasto kesän 2019 loppuun mennessä.

Finnair_wifi_antenni_1Alunperin asennusten oli määrä valmistua jo kesäkuussa 2018. Hanke kohtasi kuitenkin sertifiointiviiveitä. Wifi-antenni on asennettu koneen takarungon yläpinnalle, jossa sen muotosuoja näkyy kyhmynä.

Finnairin ja Viasatin rakentama ratkaisu on ensimmäinen Airbusin hyväksymä Ka-taajuusalueen palvelu.

Finnair jo aiemmin tarjonnut nettiyhteyttä Airbus A330- ja A350 -laajarunkokoneissaan. Euroopan liikenteen koneissa käytössä on kuitenkin uudempaa teknologiaa, joka tarjoaa nopeamman yhteyden.

Lue myös aiemmat uutisemme aiheesta: