Finnair ja Air Serbia codeshare-yhteistyöhön

YU-APE_010719Finnair ja Serbian tasavallan kansallinen lentoyhtiö Air Serbia ovat sopineet codeshare-kumppanuudesta, jolla yhtiöt tarjoavat entistä parempia lentoyhteyksiä Euroopassa. Uudet codeshare lennot mahdollistavat myös yhteydet Serbiasta Finnairin Aasian ja Yhdysvaltojen kohteisiin.

Air Serbia aloitti kesäkuussa 2019 lennot Belgradista Helsinki-Vantaalle. Yhtiön laivastossa on 11 Airbus A32S -konetta, kuusi ATR-konetta sekä yksi Airbus A330 -kone, jolla yhtiö lentää New Yorkiin.

Uuden codeshare-sopimuksen mukaisesti Air Serbian lentokoodi JU on lisätään Finnairin lennoille Helsingin ja Wienin, Prahan, Berliinin, Kööpenhaminan, Tukholman, Göteborgin, Oslon, Riian, Tarton, Vilnan ja Tallinnan välillä.

Air Serbian koodi tulee myös Finnairin kotimaan lennoille Helsingin ja Turun, Tampereen, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Kajaanin, Kokkola-Pietarsaaren, Vaasan, Kemi-Tornion, Oulun, Ivalon, Kuusamon ja Rovaniemen välillä.

Finnairin AY-koodi lisätään vastavuoroisesti Air Serbian lennoille Belgradin ja Helsingin välillä, sekä Belgradin ja Wienin, Prahan, Berliinin, Tiranan, Bukarestin, Sofian, Skopjen, Podgorican, Sarajevon, Tivatin, Larnacan ja Thessalonikin välillä.

"Uuden kumppanuuden myötä asiakkaamme saavat lisää yhteyksiä Air Serbian kattavaan verkostoon Euroopassa", sanoo Finnairin kumppanuus- ja allianssiyhteistyöstä vastaava johtaja Philip Lewin.

"Yhteistyö tarjoaa myös erinomaiset yhteydet Serbian ja Yhdysvaltojen ja Aasian välillä. Olemme tyytyväisiä tähän yhteistyöhön, sillä tämä tuo asiakkaillemme entistä enemmän vaihtoehtoja matkasuunnitelmiin."

”Olemme iloisia voidessamme tarjota yhdessä Finnairin kanssa asiakkaillemme entistä enemmän valinnanvaraa ja joustavuutta matkajärjestelyissä. Uskomme, että tämä kiinnostava ja strategisesti tärkeä kumppanuus parantaa maidemme taloudellisia suhteita. Olemme iloisia saadessamme tilaisuuden isännöidä Finnairin asiakkaita lennoillamme Belgradiin ja muihin Air Serbian kohteisiin ”, kertoi Jiri Marek, Air Serbian kauppa- ja strategiajohtaja.

Lue myös: