Finnair nosti business-luokan käsimatkatavararajaa - nyt sallittu kahden laukun yhteispaino on 12 kg

kasimatkatavara_2Finnair nosti jälleen business-luokan käsimatkatavaran painorajaa. Nyt business-luokassa sallitaan yhteensä 12 kilogramman painoiset kaksi erillistä käsimatkatavaraa. Uusi painoraja ja käsimatkatavararajoitus on voimassa myös ennen 15. elokuuta ostetuilla lipuilla.

Finnairin business-luokassa matkustava voi jatkossa ottaa mukaansa yhden käsimatkatavaran ja pienen laukun, jotka painavat yhdessä enintään 12 kg. Uusi painoraja on voimassa myös ennen 15. elokuuta ostetuilla lipuilla.

Finnair tiukensi käsimatkatavararajoja ja valvontaa 1. kesäkuuta 2023, koska koneisiin kannettiin merkittävästi sallittua suurempia määriä käsimatkatavaroita. Business-luokkaa koskeavia rajoituksia höllättiin jo kertaalleen tiukennuksista ilmoittamisen jälkeen.

Finnairin lennoilla käsimatkatavaran suurin sallittu koko on 55 cm x 40 cm x 23 cm ja pienen laukun osalta raja on 40 cm x 30 cm x 15 cm.  Pienempi laukku onsijoitettava edessä olevan istuimen alle. 

Finnairin economy- ja premium economy -luokassa käsimatkatavaroiden painoraja on 8 kg, joka sisältää käsimatkatarvaran ja yhden pienen laukun. Economy Superlight -lippuun kuuluu ainoastaan pieni laukku. Lentoasemalla tehtyjen ostosten tulee mahtua lippuun kuuluvaan matkatavarakiintiöön.

Lentomatkustaja voit tarkastaa lippuunsa sisältyvän sallitun matkatavaran määrän Finnairin mobiilisovelluksesta tai Varaukseni-palvelusta.

Lue myös: