Finnairin vuokraamat Airberlinin A321-koneet lentävät myös Amsterdamin ja Berliinin reiteillä

D-ABCN_AY703_010516Finnair vuokrasi toukokuusta 2016 lähtien Euroopan liikenteensä tarpeisiin kaksi Airberlinin Airbus A321-konetta. Niiden käyttö laajenee koskemaan myös osaa Amsterdamin ja Berliinin reiteistä. Koneet on vuokrattu aina huhtikuuhun 2017 saakka.

Vuokrakononeiden käyttö johtuu Finnairin mukaan operatiivisista syistä. Yhtiö on joutunut käyttämään vuokrakoneita usealla reitillä lentäjäresurssien puutteen takia. AirBerlinin lisäksi Finnairin lentoja ovat lentäneet mm.  NIKI Luftfahrt GmbH, Jettime ja Hifly Malta.

Airberlinin koneilla  operoimaan osaa Finnairin Euroopan lennoista. Kohteita ovat Amsterdam, Berliini, Dubrovnik, Düsseldorf, Kööpenhamina, Ljubljana, Malaga, Split, Wien ja Zurich. Aikaisemmin ilmoitettuun verrattuna uusia kohteita ovat Amsterdam ja Berliini. Niiden lisäksi aiemmin ilmoitetut Pariisin lennot ovat nyt Finnairin omien koneiden operoinnissa.

Lentokoneet vuokrataan ns. damp lease -sopimuksella, joka tarkoittaa lentäjien tulevan Airberliniltä mutta matkustamohenkilökunta tulee Finnairilta. Kaikilla näillä lennoilla on Finnairin palvelukonsepti eli tarjoilu ja lennonaikainen myynti.

Lue myös: