Flyben kesäaikataulut tuovat muutoksia useille reiteille

Flybe_tailsFlyben kesäaikataulut tuovat mukanaan aikataulumuutoksia ja uusia vuoroja useille Suomen sisäisille lentoreiteille. Aikataulut sovitetaan matkustustarpeisiin ja kesäsesonkiin. Muutosten myötä Kajaani ja Kemi saavat lisälentoja. Myös Jyväskylä saa lisälennon mutta koko reitti jää kuukaudeksi kesätauolle.

 

Suurimpina muutoksina Suomen sisäisille reiteille tulevat lisävuorot Kemi-Tornion- ja Jyväskylän-reiteille. Uudet aikataulut tulevat voimaan 30. maaliskuuta ja ne ovat voimassa 25. lokakuuta saakka.


Neljästi päivässä Kemiin

Jatkossa Helsingin ja Kemi-Tornion välisellä reitillä operoidaan jopa neljä kertaa päivässä aikaisemman kolmen vuoron sijaan. Uudet vuorot ovat Helsingistä Kemi-Tornioon lennettävä keskipäivän vuoro ja Kemi-Torniosta Helsinkiin operoitava aamupäivän lento.

Helsingistä Kemi-Tornioon operoitava aamulento (ma-to) lennetään jatkossa Jyväskylän kautta ja se saapuu alueen toiveiden mukaisesti Kemi-Tornioon hieman varhemmin aamulla. Lisäksi Kemi-Tornioon saapuva iltalento laskeutuu Meri-Lappiin aiempaa myöhemmin.


Jyväskylä tauolle heinäkuuksi

Kesäaikataulujen myötä Flybe lisää vuoron myös Helsingin ja Jyväskylän väliselle reitille. Helsingistä Jyväskylään operoidaan aiemman kolmen päivittäisen lennon sijaan jopa neljä kertaa päivässä. Uusi vuoro on arkisin operoitava keskipäivän lento. Muutokset ovat jatkoa helmikuun alussa toteutetuille aikatauluparannuksille, joiden myötä reitti palvelee paremmin Helsingissä työkseen käyviä.

Liikematkustuspainotteisen reitin matkustajamäärät vähenevät huomattavasti kesälomakuukausina, joten reitti on kesätauolla 28.6.–28.7. Lentoliikenne palaa tauolta matkustajien toiveiden mukaisesti Jyväskylän MM-rallien alkaessa.

 

Lisää aamulentoja Kajaaniin

Helsingin ja Kajaanin väliselle reitille Flybe lisää arkipäivien aamu- ja keskipäivän lentoja. Aiemmin vain osana arkipäivistä operoitu vuoro lennetään jatkossa kaikkina muina viikonpäivinä paitsi lauantaina. Muutos on paljon toivottu ja se parantaa kainuulaisten matkustusmahdollisuuksia sekä koko seudun saavutettavuutta huomattavasti.

 

Aikataulumuutoksia myös muilla reiteillä

Muiden reittien muutokset ovat pienempiä aikataulumuutoksia. Flybe operoi kesäaikataulun mukaisesti Pohjoismaissa ja Baltiassa seuraavia reittejä:

Helsingistä:

  • Jyväskylään (jopa 4 lentoa päivässä)
  • Kajaaniin (jopa 4 lentoa päivässä)
  • Kemi-Tornioon (jopa 4 lentoa päivässä)
  • Kokkola-Pietarsaareen (jopa 4 lentoa päivässä)
  • Maarianhaminaan (jopa 2 lentoa päivässä)
  • Norrköpingiin, Ruotsiin (jopa 7 päivänä viikossa)
  • Savonlinnaan (2 lentoa päivässä maanantaista-perjantaihin)
  • Tarttoon, Viroon (jopa 6 päivänä viikossa mutta ei lauantaisin)
  • Visbyhyn, Ruotsiin (3 päivänä viikossa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin 12.6.–31.8.)