Harmon-patsas Anssi Soilalle

anssisoila_outokumpuSuomen Ilmailuliitto on myöntänyt alan arvokkaimman tunnustuksen, Harmon-patsaan, Anssi Soilalle. Se annettiin moottoripurjekoneella Andeille ja Mount Everestille tehdyistä lentosuorituksista. SIL jakoi vuotuiset tunnustuksensa liittokokouksessaan Suomen Ilmailumuseolla lauantaina.

Soila lensi yhdessä saksalaisen Klaus Ohlmannin kanssa viime lokakuussa Mount Everestille Stemme S10 -moottoripurjekoneella. Aiemmin parivaljakko on kunnostautunut ennätyslennoissa Andien vuoristossa Etelä-Amerikassa. Soila ei päässyt paikalle vastaanottamaan tunnustusta.

Ilmailukerhoille jaettava Kotkanpoika-kiertopalkinto myönnettiin Lappeenrannan Ilmailuyhdistykselle. Se järjesti viime kesänä vuoden päälentonäytöksen.

Siviili-ilmailun parissa ansioituneelle myönnettävän Suomen Ilmailupatsaan sai eläkkeellä oleva lento-onnettomuustutkija Esko Lähteenmäki. Tutkinnan ohella hän on tehnyt merkittävää ilmailuturvallisuustyötä kiertämällä pidettynä esitelmöitsijänä erilaisissa ilmailijoiden tilaisuuksissa.

Naislaskuvarjohyppääjälle tarkoitetun Luumun Maljan sai Inka Tiitto. Liiton kultaisen ansiomerkin saivat purjelentäjä Pentti Lehto ja laskuvarjohyppääjä Rauno Härkönen.

Ilmailuliitto päätti kokouksessaan myös kutsua kunniajäseneksi Osmo Jalovaaran. Hän on toiminut mm. kansainvälisenä taitolentotuomarina. T.T.

Lue myös: