Hyppykoneesta pelastautuneet kaksi laskuvarjohyppääjää sekä koneen lentäjä ovat olleet yön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa tarkkailussa. Heidän vammansa ovat lieviä. Maanantaipäivän kuluessa selviää potilaiden jatkohoidon tarve ja mahdollisuus kotiutua.
(päivitys 17.25) Kaksi eilisestä Jämijärven lento-onnettomuudesta selvinnyttä henkilöä kotiutuivat Tampereen yliopistollisesta sairaalasta tänään päivällä, kertoo STT.
Kolmannelle henkilölle tehdään lisäkuvauksia alaraajaan nilkan ja jalkaterän alueille murtuman selvittämiseksi. Kuvausten ja mahdollisten toimenpiteiden jälkeen myös hän pääsee kotiutumaan kuluvan päivän aikana.
"Jämijärven onnettomuus on tragedia, jonka taustat ja syyt on selvitettävä huolellisesti. Tutkimusten ja selvitysten valmistuttua on aika tehdä johtopäätökset ja ottaa opiksi vastaisuuden varalle", sanoi sisäministeri Päivi Räsänen.
"Otan osaa uhrien omaisten ja loukkaantuneiden suruun ja järkytykseen, sisäministeri Päivi Räsänen sanoi.
MTV3-uutiset on julkistanut silminnäkijän kuvaamaa videomateriaalia, jossa kone syöksyy kohti maata suurella nopeudella ja voimakkaasti kieppuen. Videolta on havaittavissa, että koneen toinen siipi näyttäisi puuttuvan. Siiven menetys lopettaa koneen lentokyvyn nopeasti.
Tulipalo levisi lentokoneesta maastoon noin 100m x 100m kokoiselle alueelle. Onnettomuuskohteeseen hälytettiin Satakunnan pelastuslaitoksen yksiköitä Kankaanpäästä, Jämijärveltä ja Laviasta sekä Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä Parkanosta ja Ikaalisista. Paikalle tuli useita poliisipartioita Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Sisä-Suomen poliisilaitokselta.
"Onnettomuustilanteen aikana pelastuksen resurssit olivat riittävät, 10 yksikköä, yhteensä 44 henkilöä", kertoi ministeri Räsänen.
Maastoetsintöihin osallistuivat poliisi, pelastustoimi, puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos. Rajavartiolaitoksen helikopteri ja puolustusvoimien helikopteri antoivat virka-apua maastoetsinnässä. Tykistöprikaatin henkilökuntaa ja varusmiehiä oli eristämässä ja vartioimassa onnettomuusaluetta. SPR:n kouluttamat vapaaehtoiset tarjosivat kriisiapua paikalle saapuneille omaisille.
Syitä tapahtuneeseen ei vielä tiedetä ja tutkinnasta vastaa Onnettomuustutkintakeskus. Tutkintaa johtaa ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen.
Ilmailuviranomaiset arvioivat tutkinnan päätyttyä aiheuttaako onnettomuus ilmailusäädösten uudelleen tarkastelua. Jämijärven lentoturma on yksi Suomen siviili-ilmailun pahimmista onnettomuuksista.