Lähes 30 konetta operoi Suomen taivaalla Ilmavoimien Kanki-harjoituksessa toukokuussa

IMG_8417Ilmavoimat järjestää 12.–16. toukokuuta Kanki-lentotoimintaharjoituksen Rissalan ja Rovaniemen tukikohdissa. Harjoitusalueena on Kuopion ja Rovaniemen välinen alue, rajoittuen itäpuolella Suomen valtakunnan rajaan ja länsipuolella Jyväskylä - Rovaniemi -akselille.

 Harjoituksessa lennetään lentokoulutusohjelmien mukaisia lentoja kahdellakymmenellä McDonnel Douglas F/A-18 Hornet ja kuudella BAE Systems Hawk -koneella päivittäin kello 10.00–21.00 välisenä aikana. Lentotoiminta päättyy perjantaina 16. toukokuuta kello 19.00 mennessä.

Harjoitukseen sisältyy matalalentotoimintaa. Hornetit käyttävät harjoituksessa omasuojajärjestelmän soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina muutaman sekunnin kestävinä valoilmiöinä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lentoposti.fi kertoi Kanki 2014 -harjoituksesta aiemmin huhtikuussa uutisoimansa ilmatankkauskonevuokrauksen yhteydessä: