Lappeenrannan Lentoasema Oy sai uuden toimitusjohtajan Finnairilta - Eija Joro aloittaa tehtävässä

LPP_eija_joroKauppatieteiden maisteri Eija Joro on valittu Lappeenrannan Lentoasema Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Joro aloittaa toimitusjohtajana 1. marraskuuta 2016, mutta tutustuu jo sitä ennen tehtäviin lentoaseman päällikön, oman toimensa ohella toimitusjohtajana toimineen Petteri Lehden kanssa. Uudella toimitusjohtajalla on yli 20 vuoden kokemus ilmailualalta.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtajaksi Eija Joro siirtyy Finnairilta, missä hän on toiminut viimeksi vapaa-ajan matkustuksen johtajana ja sitä ennen Finnair Ground Handlingin asiakkuusjohtajana. Hän on aiemmin toiminut myös myyntijohtajana maapalveluyhtiö Servisairilla Manchesterissa ja Skandinaviassa.

Finnairin tehtävissä Eija Joro vastasi muun muassa tilauslentojen suunnittelusta sekä kaikkien Finnairin lentojen myynnistä erityisesti matkanjärjestäjille ja ryhmille sekä maapalvelujen myynnistä ja liiketoiminnan laajentamisesta. Itä-Suomen alue tuli Jorolle tutuksi, kun hän kolmen vuoden ajan hoiti Finnairin Itä-Suomen yritys- ja matkatoimistoasiakkuuksia.

Lappeenrannan lentoasemakiinteistö ja lentoaseman liiketoiminta siirtyivät vuoden 2016 alussa Finavialta Etelä-Karjalan liiton ja Lappeenrannan kaupungin perustamalle Saimaan lentoasema -säätiölle, joka on kentän liiketoiminnan hoitamista varten perustanut Lappeenrannan Lentoasema Oy:n.

Eija Joro pitää uutta tehtäväänsä maakunnallisen lentokentän johdossa mielenkiintoisena ja innostavana. 

Eelis_Eskelinen"Vastaavaa maakunnallista lentotoimintaa ei Suomessa ole aiemmin toteutettu.   Olen erittäin innoissani tästä mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, mikä minulle tarjoutui. Keskeinen tehtäväni on kehittää lentoaseman toimintaa niin, että Lappeenrantaan avautuu uusia reittiyhteyksiä ja syntyy edellytyksiä pysyvälle lentotoiminnalle", kertoo Eija Joro.

"Uskon vahvasti Saimaan alueen vetovoimaan ja siihen, että saamme yhdessä matkailutoimijoiden kanssa lisättyä alueen houkuttelevuutta matkailukohteena", Jatkaa Joro.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen on erittäin tyytyväinen, että Lappeenrannan Lentoasema Oy onnistui rekrytoimaan alan eturivin osaajan lentoliikennettä kehittämään.

"Tavoitteena on, että Lappeenrantaan kehittyy pysyviä lentoyhteyksiä, jotka palvelevat laajasti Kaakkois- ja Itä-Suomen liike-elämää, koulujen kansainvälisiä yhteyksiä ja asukkaita. Pidän tärkeänä, että lentoreittien kehittämisen rinnalla olemme mukana edistämässä matkailuklusterin verkostoitumista ja alueemme vetovoimaisuutta", sanoo Eskelinen.