Miehistön poissaoloilmoitukset sotkivat Airberlinin liikennettä - yli 100 lentoa peruttiin

AirBerlin_A320_B737Airberlin joutui tiistaina 12. syyskuuta perumaan yli 100 lentoa kaikkiaan 750 päivän lennosta. Perumisen taustalla on yhtiön ajautuminen maksukyvyttömäksi ja liikennettä ollaan ajamassa alas. Kaikkiaan 200 lentäjää ilmoittautui sairaaksi saman päivän aikana.

Airberlin kertoo olevansa hyvin pettynyt yllättävään joukkosairastumisaaltoon. Yhtiön noin 1500 lentäjästä noin 200 ilmoitti poissaolostaan tiistain lennolta. Sairastumiset ilmoitettiin vain hyvin lyhyellä varoitusajalla ennen suunniteltujen lentojen lähtöä. Peruttujen lentojen joukossa oli myös Helsinki-Vantaalle suuntautuneita lentoja.

"Työntekijät ovat aina toimineet ammattimaisesti yhtiön ollessa vaikeassa tilanteessa. Arvostamme sitä kovasti. Mutta se mitä näimme tänään oli tulella leikkimistä", harmitteli Airberlinin toimitusjohtaja Thomas Winkelmann.

"Tiistaipäivä maksoi meille useita miljoonia euroa. Käymme parhaillaan viimeisiä neuvotteluja potentiaalisten sijoittajien kanssa. On äärimmäisen tärkeää, että operaatiomme sujuvat stabiilisti neuvottelujen kannalta. Vain siten voimme pelastaa mahdollisimman monta työpaikkaa", jatkoi Winkelmann

Neuvottelut sijoittajien kanssa on tarkoitus saada päätökseen perjantaina 15. syyskuuta. Lopulliset päätökset on määrä tehdä 21. syyskuuta.

Lue myös: