Rovaniemellä ennätysvilkasta - myös Lentoposti oli mukana yhdellä viikonlopun 53 lennosta

RVN_checkin_1Lapin matkailu vetää ja Pohjois-Suomen lentoasemilla on erittäin vilkasta. Lentoposti.fi vieraili Rovaniemen lentoasemalla yhtenä talvikauden vilkkaimpana viikonloppuna. Sunnuntaina 18. joulukuuta 2022 Rovaniemen lentoasemalla oli parhaimmillaan samanaikaisesti kymmenen matkustajalentokonetta ja  operaatioita oli päivän mittaan kaikkiaan lähes 70.

RVN_TUI_fleet"Joulukuun viikonloput ovat vilkkaita ja yleensä viikonloppu ennen joulua on ollut se vilkkain matkustusviikonloppu. Nyt lauantaina ja sunnuntaina meidän listoilla on 53 lentoa", kertoi Finavian Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi Lentoposti.fi:lle.

Ulkomaalaisten lentoyhtiöiden osalta Rovaniemellä oli lauantaina 17. joulukuuta yhteensä 18 lentoa ja sunnuntaina 18. joulukuuta lentoja oli 12 kappaletta. Sunnuntain osalta operaatioita eli saapuvia ja lähteviä lentoja oli Rovaniemellä kaikkiaan 67 kappaletta.

RVN_santaflights_1Sunnuntaina Rovaniemellä vieraili myös Lufthansan hyväntekeväisyyslento, joka saapui Oulusta. TUI Airwaysin viisi lentoa toivat Rovaniemelle useamman päivän perillä olevia matkustajia, kun aiempina vuosina enemmistö on ollut päivämatkalaisia.

Lentoaseman lähtöselvitysaulassa oli melkoinen vilske. TUI Airwaysin viidelle lennolle oli avattu yhteensä seitsemän Santa Flights -tiskiä, jonka lisäksi muilla lentoyhtiöillä oli käytössä omat lähtöselvitystiskinsä.

RVN_lentoasema"Joulun jälkeen lentojen määrä alkaa vähenemään, mutta koko talvi pysyy mukavan vilkkaana. Rovaniemeltä on nykyisin tarjolla paljon uusia reittilentoja", jatkoi Juujärvi.

Rovaniemelle lentävät mm. Air France, KLM, easyJet, Ryanair, Turkish Airlines, Eurowings, TUI Airways, Transavia, Norwegian ja Finnair.

Rovaniemen lentoasema tunnetaan myös joulupukin virallisena lentoasemana.

RVN_matkustajasiltaNyt käynnissä olevan joulusesongin uudistuksia on Rovaniemen lentoasemalle rakentunut kolmas matkustajasiltapaikka. Se otettiin käyttöön 29. marraskuuta ja palvelelee erityisesti joulun sesonkiliikennettä. Ensivaiheessa matkustajasiltaan voidaan paikoittaa Airbus A319, A320 ja A321 -koneita. Myöhemmin uusi matkustajasilta palvelee myös ainakin Boeingin ja Embraerin matkustajakoneita.

Finavia on viimeisen kymmenen vuoden aikana investoinut Lapin lentoasemiin yli 100 miljoonaa euroa. Ivalossa puolestaan avattiin talvikaudelle uudistettu lentoaseman kahvila ja Kittilässä on parannettu saapuvien matkustajien tiloja.

RVN_lentotiedot_1Alustavan arvion mukaan joululentojen määrä Finavian Pohjois-Suomen lentoasemille kasvaisi tänä vuonna noin kymmenen prosenttia viime vuoteen verrattuna. Määrällisesti tilauslentoja on reittilentoja enemmän, mutta suurin kasvu tulee uusista reittiyhteyksistä.

F-HTVC_181222Edellisvuonna ennen uuttavuotta Pohjois-Suomen lentoasemille saapui ulkomailta lähes 700 matkustajalentoa. Niiden lisäksi lentoasemilla vieraili kymmenittäin yksityislentoja.

Finavian mukaan maaliskuussa 2023 tulee kuluneeksi jo 30 vuotta ensimmäisestä Kittilän lentoasemalla saapuneesta tilauslennosta. Vuonna 1990 Kittilään saapui Ranskasta keskieurooppalaisia turisteja Air Provencen lennolla. HK, MH

9H-GGG_181222G-TUMK_181222G-UZMD_181222TC-JHU_181222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös: