SAS käynnistää lennot Tukholmasta Vaasaan 3. huhtikuuta 2023

SAS_CRJSAS palauttaa lentoyhteyden Tukholman ja Vaasan välille 3. huhtikuuta 2023 lähtien. Ensivaiheessa luvassa on kolme viikkovuoroa, jotka laajennetaan viiteen viikkovuoroon jo huhtikuun puolivälissä. Asiasta kertoi Pohjanmaan kauppakamari.

SAS on hiljalleen palauttanut reittiverkostoonsa kohteita Suomessa ja nyt vuorossa on Vaasa. SAS palaa reitille 3. huhtikuuta 2023 kolmella viikkovuorolla ja pääsiäisen jälkeisellä viikolla luvassa on jo viisi viikkovuoroa. Lentoaika Vaasan ja Tukholman välillä on noin 45 minuuttia.

"Alueen teollisuus ja elinkeinoelämä tarvitsevat ehdottomasti Tukholman yhteyttä Helsingin lisäksi. Olemme vientivetoinen seutu ja yhteydet maailmalle, ja alueen saavutettavuus ovat elintärkeä osa kilpailukykyämme. Alueellamme on myös historiallisen suuri teollisuuden investointiaalto menossa ja näille investoinneille tämä on elintärkeä signaali", sanoi Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Mikael Hallbäck.

Vaasan lentoja SAS lentää Bombardier CRJ-900 -matkustajakoneilla ja reitin operaattorina toimii virolainen Xfly. Koneessa on tarjolla 90 matkustajapaikkaa. Liput tulivat myyntiin 10. helmikuuta.

"Vaasan lentoyhteyksien kysyntä on vahvassa kasvussa, ja voimme ilolla tarjota suoria lentoja Tukholmaan jo ennen pääsiäistä. Aikataulu mahdollistaa hyvät yhteydet Tukholmaan ja Tukholmasta, mutta myös kauemmas Skandinaviaan ja muualle maailmalle, jossa verkostomme on vahva", sanoi SAS:n Euroopan myyntivastaava Niko Ek.

Lentoyhteys avattiin suunnitelmia aiemmin kysynnän kasvun seurauksena.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että SAS aloittaakin Vaasa–Tukholma-lennot jo aikaisemmin. Tiedämme, kuinka kysytty tämä yhteys on sekä yritysten että yksityishenkilöiden näkökulmasta. Yhteys tarjoaa hyvät mahdollisuudet matkustaa sekä paikallisesti Tukholman alueelle että Pohjoismaihin, Eurooppaan ja muualle maailmalle. SAS aloittaa viidellä viikoittaisella lennolla, ja nyt keskitymmekin saamaan hyvää kehitystä matkustajamääriin ja lisää lentoja tulevaisuudessa. Seutumme tarvitsee hyvät lentoyhteydet, ja toivomme matkustajien nyt käyttävän lentoasemamme tarjoamia vaihtoehtoja", sanoi Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin Peter Källberg, joka toimii lentoyhtiöiden yhteyshenkilönä ja on alueellisen lentostrategiaryhmän koordinaattori.

SAS lentää Suomessa myös Turkuun ja Helsinki-Vantaalle. Aiemmin SAS on lentänyt Suomessa Vaasan lisäksi myös Tampere-Pirkkalaan ja Ouluun. SAS teki aiemmin myös yhteistyötä airBalticin kanssa lennoilla Tampere-Pirkkalasta Osloon.

SAS:n viestintäjohtaja Alexandra Lindgren Kaoukji kertoi marraskuussa 2022 Lentoposti.fi:lle, että yhtiö arvioi jatkuvasti reittejään Suomeen ja säätää reittiensä kapasiteettia kysynnän mukaan.

Lue myös: