Valmiusyksikkö Karhu harjoittelee Uudellamaalla helikopteripataljoonan ja vartiolentolaivueen kanssa

poliisi_karhu_2Helsingin poliisin valmiusyksikkö Karhu  harjoittelee Uudellamaalla loka-marraskuun vaihteessa. Harjoituksessa on mukana poliisiviranomaisten lisäksi myös helikopterikalustoa Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonasta sekä Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueesta.

Raja_SuperPuma_ilmassa_1Valmiusyksikkö Karhun järjestämä harjoitus näkyy Uudenmaan alueella 30. lokakuuta–­3. marraskuuta ja erityisesti näkyvyyttä on Lohjan alueella. Harjoitukseen liittyvästä helikopteritoiminnasta voi aiheutua äänihaittaa.

Lohjalla Kalkkipetterin alueella harjoittelee samanaikaisesti myös Kaartin jääkärirykmentin 1. Jääkärikomppania, jonka joukkoja harjoittelee myös Kiikalan lentopaikalla.

Mukana harjoituksessa on Helsingin poliisin lisäksi viranomaisia muun muassa Itä- ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksilta sekä Rajavartiolaitokselta ja Pelastuslaitokselta.

Lisäksi harjoitukseen osallistuu poliisikoiria ja helikoptereita Utin Jääkärirykmentin helikopteripataljoonasta sekä Rajavartiolaitokselta.

poliisi_karhu_3Poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu on sijoitettu Helsingin poliisilaitokselle. Sen perustehtävä on poliisiyksiköiden tukeminen koko Suomen alueella.

Nykyinen turvallisuustilanne Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen seurauksena näkyy myös poliisin Karhu-ryhmän varautumisessa ja harjoittelussa. Poliisilla on johtovastuu hybriditilanteissa ennen tunnistettavia sotilaallisia tekoja.

Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos ovat Karhun tärkeimmät kumppanit. Karhulla on myös valmius vastata kansainväliseen virka-apupyyntöön. MH