Yhdysvaltain ilmavoimaministeri vahvisti kaksi seuraavaa USAF:n B-21 Raider -tukikohtaa

B21_geardownYhdysvaltain ilmavoimaministeri Frank Kendall on vahvistanut toisen ja kolmannen tukikohdan, joihin sijoitetaan B-21 Raider -häivepommittajia. Jo aiemmin vahvistetun Etelä-Dakotan Ellsworthin lentotukikohdan lisäksi Raidereita sijoitetaan odotetusti Missouriin Whitemanin lentotukikohtaan sekä Texasiin Dyessin lentotukikohtaan.

Northrop Grumman B-21 Raider -häivepommikone tulee olemaan Yhdysvaltain ilmavoimien USAF:n pommikonelaivaston selkäranka B-52 Stratofortressien kanssa tulevina vuosikymmeninä. Nyt vahvistetut uudet tukikohdat Missourin Whitemanissa ja Texasin Dyessissa ovat odotetut, sillä näitä tukikohtia on ilmoitettu aiemmin pidettävän todennäköisinä B-21 -pommikoneiden sijoituspaikkoina.

B-21 edustaa uuden sukupolven kalustoa, joka voi kuljettaa ydinaseita sekä konventionaalisia aseita sekä läpäistä vastapuolen ilmapuolustuksen häiveteknologian avulla ja on kykenevä erittäin pitkäkestoisiin tehtäviin.

B21_korkeallaYhdysvallat jatkaa nykyisten B-1B ja B-2 -pommikonelaivastojen ylläpitoa kunnes B-21 Raidereiden toimitukset alkavat 2020-luvun puolivälissä.

USAF:n odotetaan ostavan vähintään 100 B-21 Raideria. Tällä hetkellä uutta strategista pommikonetta valmistetaan pieni erä ja koelennot ovat käynnissä.

Northrop Grummanin mukaan B-21 tulee vastaamaan sille asetettuihin vaatimuksiin ja pysyy yksikkökustannuksiltaan 550 miljoonan Yhdysvaltain dollarin rajoissa vuoden 2010 dollareissa mitattuna. Yhdysvaltain hallituksella on kiinteähintainen sopimus ensimmäisestä 21 lentokoneesta.

Lue myös: