airBaltic valmistelee lentoyhteyksien palauttamista Ukrainaan - kohteina Kiova, Lviv ja Odessa

airBaltic_A220_closeupairBaltic valmistelee lentoliikenneyhteyksien palauttamista Ukrainaan ja suunnitelmissa on lentoturvallisuuden varmistuttua avata päivittäiset lennot Kiovaan, Lviviin ja Odessaan. airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss vieraili Kiovassa 25. maaliskuuta 2024.

airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss vieraili valtuuskuntansa kanssa Kiovassa 25. maaliskuuta 2024 tavaten Ukrainan jälleenrakentamisesta vastaavan varapääministerin ja infrastruktuuriministerin Oleksandr Kubrakovin sekä Borispolin kansainvälisen lentoaseman toimitusjohtajan Oleksiy Dubrevskyn.

AB_Borispol_1Tapaamisessa Gauss kertoi airBalticin olemaan valmis avaamaan lennot uudelleen Kiovaan ja Lviviin sekä myöhemmin myös Odessaan. Kohteet tulevat airBalticin reittiverkostoon sodan päätyttyä ja Euroopan unionin lentoturvallisuusvirasto EASA:n vahvistettua lentämisen Ukrainaan ja Ukrainasta olevan jälleen turvallista.

Sodan keskellä järjestetty vierailu toteutettiin tarkasti suunnitellen sekä tiukoin turvajärjestelyin. airBalticin edustajat matkustivat Ukrainaan lennolla Riiasta Varsovaan ja sieltä edelleen junalla Kiovaan.

Vierailun aikana valtuuskunta tutustui Kiovan Borispolin lentoaseman infrastruktuuriin, järjestelmiin sekä tiloihin arvioiden lentokentän toimintavalmiutta lentojen uudelleenaloittamiseksi. Vierailun aikana keskusteltiin myös tulevista yhteistyömahdollisuuksista, turvatoimista ja airBalticin tuesta Ukrainan ilmailun elvyttämiseksi.

AB_Borispol_2"Olemme sitoutuneet elvyttämään aktiivisesti Ukrainan lentoliikennettä ja odotamme innolla lentojen jatkamista mahdollisimman pian. Koska työntekijöidemme, matkustajiemme ja lentojemme kokonaisturvallisuus on etusijalla on airBaltic sitoutunut aloittamaan lennot naapurimaahamme ensimmäisten joukossa heti, kun se on turvallisesti mahdollista. Kunnia Ukrainalle!", sanoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

"Suuri osa päivittäisestä työtästämme on yhteistyö keskeisten kumppaneidemme eli niiden lentoyhtiöiden kanssa, jotka lensivät meille ennen sotaa ja aikovat käynnistää lennot uudelleen. airBalticin ylimmän johdon vierailu lentoasemallamme on merkittävä vaihe lentotoiminnan toteuttamisessa, lento- ja matkustajaturvallisuuden sekä luotettavan toimintaympäristön rakentamisessa", sanoi Borispolin lentoaseman johtaja Oleksiy Dubrevskyy.

AirBaltic_A220_takeoffMatkustajalentoliikenne Kiovan Borispolin lentoasemalla on ollut keskeytettynä helmikuusta 2022 lähtien, jolloin Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan. Vuonna 2021 lentoaseman kautta kulki reilut 9,4 miljoonaa matkustajaa.

airBaltic lensi Kiovaan vuosina 2019-2022 kuljettaen edestakaisilla 3644 lennolla 285 600 matkustajaa sekä 1374,2 tonnia rahtia.

airBaltic lentää yli 130 reittiä Riiasta, Tallinnasta, Vilnasta, Tampere-Pirkkalasta sekä Gran Canarialta. Latvialaisyhtiö tarjoaa matkustajilleen laajan reittiverkoston Euroopassa, Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Kaukasuksen alueella.