British Airways palkkaa ennätysmäärän lentävää henkilökuntaa - uusia koneita ja kohteita

britishairways_staffBritish Airways palkkaa ennätysmäärän lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa vuoden 2016 aikana. Uudet rekrytoinnit kasvattavat brittiyhtiön lentävän henkilökunnan määrän yli 20 000 rajan ensimmäistä kertaa sen lähes satavuotisen historian aikana.

Ennätysrekrytointien avulla British Airways kykenee kasvamaan rajusti, kun yhtiöön tulee yksin vuoden 2016 aikana 13 uutta kaukoliikennekonetta. Uudet 787-9 ja A380 -koneet tulevat lentämään 13 uudella reitillä lähiliikenteessä ja kaukoliikenteessä.

British Airways palkkaa yksin vuoden 2016 aikana 350 uutta lentäjää ja 1600 matkustamohenkilökunnan jäsentä.

a380_british_2net_eadsLentäjät palkataan kolmen pääkanavan kautta. Niistä ensimmäinen on yhtiön sponsoroima kadettiohjelma. Lisäksi palvelukseen otetaan kokeneita ohjaajia muilta lentoyhtiöiltä ja Ilmavoimilta.

British Airways Future Pilot -kadettiohjelman kautta otetaan koulutukseen vuosittain 18-55 vuotiaita hakijoita joilla ei ole aiempaa lentokokemusta.

"Nyt on hyvä aika olla British Airwaysin lentäjä. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet uusille lentäjille British Airways Future Pilot -ohjelman kautta sekä kokeneille ohjaajille muilta lentoyhtiöiltä sekä sotilaspuolelta", sanoo yhtiön lentotoiminnan johtaja ja lentokapteeni Stephen Riley.

"Olemme erittäin ylpeitä siitä, että meillä on entistä enemmän naislentäjiä ja jatkamme kampanjointia houkutellaksemme entistä enemmän naisia lentämään matkustajakoneita".

Matkustamohenkilökunnan tulee läpäistä monivaiheiset tarkat kokeet ennen omalle kurssilleen pääsyä. Palvelukseen haetaan innokkaita työntekijöitä, jotka asettavat asiakaspalvelun etusijalle.

britishairways_koulutuskeskus"Vuosi 2016 on jännittävää matkustamohenkilökunnallemme. Ei pelkästään uuden koulutuskeskuksen ja uusien koneiden vaan myös uusien ympäri maailmaa sijaitsevien kohteiden kannalta. Matkustamohenkilökunta on keskeinen osa lentoyhtiön menestystä ja olemme ylpeitä heidän asiakkaillemme tarjoamasta palvelusta", sanoi British Airwaysin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Troy Warfield.

Kaikki lentävä henkilökunta koulutetaan British Airwaysin uudessa Heathrow'lla sijaitsevassa Global Learning Academyssä, jonka tiloissa on mm. 15 Full Flight Simulator -koulutussimulaattoria sekä realistiset matkustamon koulutuslaitteet lähi- ja kaukoliikennekoneisiin.

British Airways kasvaa kovasti, kun sen laivastoon liittyy kuluvan vuoden aikaan yksi Boeing 787-8, 11 Boeing 787-9 -konetta sekä kaksi A380-konetta. Niiden lisäksi laivasto kasvaa lähivuosina uusilla 787, A350 ja A320neo-koneilla.

BA_787_takeoff_1Vuoden 2016 aikana avattava 13 uutta reittiä ovat Gatwick - Porto (1.2), Gatwick - San Jose, - Costa Rica (27.4), Heathrow - Mahon, -Menorca (29.4), Heathrow - Palermo, - Kreetan Hania j a Kreikan Kalamata (30.4), Gatwick - New York JFK, Heathrow - Biarritz ja London City - Bergerac (1.5), Heathrow - Billund ja Heathrow - Inverness (3.5), Heathrow - San Jose ja Gatwick - Lima (4.5). 

British Airwaysin lisäksi myös mm. Lufthansa ja Finnair tekevät suuria rekrytointeja lentävän henkilökunnan hankkimiseksi. British Airways on osa lentoyhtiöiden IAG-yhteenliittymää ja kuuluu samaan oneworld-allianssiin Finnairin kanssa.

Lue myös: