DC-3 oli Finnairin ja Ilmavoimien käytössä - Kolmosten siivillä sai Vuoden Ilmailukirja -palkinnon

Kolmosen_siivillaSuomen Ilmailumuseon julkaisema Kolmosten siivillä - DC-2- ja DC-3-lentokoneet Suomessa on valittu Vuoden 2016 Ilmailukirjaksi. Kunniamaininnan myönsi Suomen Ilmailubibliografiayhdistys torstaina 16. maaliskuuta.

Museon viime syksynä julkaisema kirja on kattava esitys Suomessa käytössä olleiden DC-2- ja DC-3-koneiden historiasta ja nykyisyydestä, unohtamatta taustoittavaa analyysia konetyyppien kehitystyöstä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

Lentoposti.fi arvioi kirjan joulukuussa:

Kolmosten siivillä -kirja käy läpi keskeisen osan suomalaista ilmailuhistoriaa

Kirja koostuu asiantuntija-artikkeleista joiden tekijöinä ovat syvällisesti monipuolisiin lähteisiin perehtyneet siviili- ja sotilasilmailun ekspertit.

Nelivärijulkaisussa nähdään satoja ennen julkaisemattomia kuvia DC-2- ja DC-3-koneiden käyttöhistoriasta, niin museoiden kuin yksityisten henkilöiden kokoelmista. Teos on Suomen Ilmailumuseon uuden kovakantisen julkaisusarjan ensimmäinen osa.

kolmosensiivilla ”Teoksesta käy selkeästi ilmi työryhmän suuri kiinnostus aiheeseen sekä vankka tutkimusosaa­minen sujuvasta tekstintuottamisesta puhumattakaan. Työryhmän on laajuu­des­taan huolimatta onnistunut koostaa hyvin yhden- ja johdonmukainen sekä kattava teos Suomen siviili- ja sotilasilmailun kannalta merkittävistä konetyypeistä”, Suomen Ilmailubibliografiayhdistys ry kuvaa voittajateosta tiedotteessaan.

Kolmosen siivillä – DC-2- ja DC-3-lentokoneet Suomessa -teoksen takana ovat Antti Hyvärinen, Tapio Juutinen, Juha Klemettinen ja Kyösti Partonen.

Kirja sisältää 272 sivua ja on myynnissä Ilmailumuseon museokaupassa, verkkokaupassa (webshop.trafiikki.fi) sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

  Suomen Ilmailubibliografiayhdistys myöntää vuosittain Vuoden Ilmailu­kirja -kunniamaininnan sille edellisvuonna ilmestyneelle teokselle, jonka yhdistyksen jäsenistö on äänestänyt parhaaksi vuoden aikana ilmestyneeksi ilmailuaiheiseksi teokseksi. Tänä vuonna äänestys oli kahden teoksen välinen tiukka kilpa. Toiseksi ylsi Mikko Ylikankaan teos Mainio pikku sota – Brittilentäjät Suomessa vuonna 1919.

  Kunniamaininta myönnettiin Ilmailumuseolla järjestetyssä Studia Aviation: Ilmailukirjallisuus -tapahtuman yhteydessä. Ilmailubibliografiayhdistyksen ja museon yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa luotiin perusteellinen katsaus ilmailukirjallisuuden ja -tutkimuksen menneisyyteen, nykytilaan ja tulevaisuuteen alustusten ja paneelikeskustelujen kautta.

Äänessä olivat paitsi lajityyppiä harrastavat bibliofiilit, myös kirjailijat ja tutkijat. Ilmailumuseo esitteli tilaisuudessa omaa rooliaan kirjallisuuden tallentajana, tutkijana, julkaisijana ja julkituojana.

Lue myös: