Dubaihin 380-kerroksinen pilvenpiirtäjä omalla lentokentällä - Saksasta Mallorcalle kuumailmapallolla

2024_emirates_1(Päivittynyt klo 16.15) Emirates rakennuttaa Dubaihin hulppean 380-kerroksisen pilvenpiirtäjän, jonka sisustus on saanut inspiraation lentoyhtiön matkustuskokemuksesta. Pilvien ylle kohoavaan rakennuksen erikoisuuksiin kuuluu myös oma lentokenttä. Euwowings laajentaa Mallorca-sukkulaa ja tarjoaa lentoja myös kuumailmapallolla. Suomessa puolestaan Finnair vaihtaa kohti punaisia värejä, kun Nordic Kitchen vaihtaa mustikat mansikoihin. Lisäksi airBaltic ja Bolt aloittivat yhteistyön.


2024_emirates_2Emirates nostaa asumisen tason uusiin korkeuksiin, kun Dubaihissa käynnistyy Emirates Residences -megahanke 380-kerroksisen pilvenpiirtäjän toteuttamiseksi. Huoneistojen sisutukseen tulee tuttuja elementtejä Emiratesin matkustamosta. Tornitaloon tulee asukkaiden käyttöön myös oma lentokenttä. Rakennuksen peruskivi on määrä muurata 31. helmikuuta 2025.


Kuumailmapallolla Mallorcalle - osasyynä ratkaisuun lentokonepula

Eurowings lentää kesäkaudella eri kaupungeista viikoittain noin 400 lentoa Mallorcalle. Tulevalle kesäkaudelle Mallorca-shuttle -yhteytenä tunnettujen tuotantoa laajannetaan yhteistyössä Düsseldorfin lentokentän kanssa ja luvassa on Mallorcan-matkoja kuumailmapallon kyydissä.

2024_Eurowings_1Ensimmäinen Burgundy Dreams -lento kohti Mallorcaa lähtee 8. heinäkuuta 2024. Ensivaiheessa Eurowingsin laivastoon tulee viisi kuumailmapalloa ja tilausoptiot koskevat kymmentä lisää.

Eurowingsin tilaamissa kuumailmapalloissa on tehokkaat polttimet ja kaksi erikoissuunniteltua moottoria. Niiden avulla lentoaika kaukoreiteillä nopeutuu merkittävästi ja koelennoilla matka taittui 6-8 tunnissa sääolosuhteista riippuen. Kuumailmapallon koriin mahtuu 12 henkilöä lentäjä mukaanlukien.

2024_DUS_1Kyseessä on samalla Eurowingsin ratkaisu lentokonepulaan, koska Airbus ja Boeing eivät voi toimittaa nopealla aikataululla. Näin Mallorca-shuttle luo osaltaan painetta molemmille lentokonevalmistajille.

Düsseldorfin lentokenttä oli suunnitellut kuumailmapallokenttänä toimimista jo koronapandemian aikana, mutta nyt lennot toteutuvat Eurowings-yhteistyöllä. Kuumailmapallomatkat sopivat myös kestävän kehityksen matkustamiseen ja toimintaa laajennetaankin mahdollisesti Saksan sisäisille lennoille. Uudet innovaatiot mahdollistavat saapumisen kuumailmapallolennolle vain 15 minuuttia ennen lähtöaikaa.


Mustikkamehu jää historiin, kun Finnair vaihtaa sinistä punaiseen

2024_Finnair_1Finnair on tarjoillut lennoillaan mustikkamehua eri valmistajilta vuodesta 2014 lähtien. Nyt Nordic Kitchenissä puhaltavat muutoksen tuulet, sillä mustikkamehu vaihtuu mansikkamehuksi. Kyseessä ei ole ihan jokamaan mansikka, sillä Finnair kertoo marjojen alkuperän olevan Mars, jonne yhtiö on tarjonnut suoria lentoja huhtikuusta 2021 lähtien.

Finnair on kasvattanut mansikoita punaisella planeetalla jo kolmen vuoden ajan ja nyt on sadonkorjuun ja mehunvalmistuksen aika. Makua kuvaillaan jäiseksi, kun kasvualustana toimivalla planeetalla lämpötila on -63 °C. Mehu vaihtuu lennoilla 1. huhtikuuta 2024.

Mansikkamehun lisäksi Marsin herkut tulevat näkymään myös muussa Finnairin lennonaikaisessa tarjoilussa pohjoismaisten makujen rinnalla.

Muutoksen kerrotaan olevan luonnollinen, sillä punainen väri sopii paremmin joulupukin virallisena lentoyhtiönä jo 40 vuotta toimineelle Finnairille. Punainen väri soveltuu myös joulupukin vaatetuksiin ja pukkihan on toiminut Finnairin lentäjänä jo vuodesta 2022 lähtien.

Lentokoneiden uudelleenmaalauksesta Finnair ei vielä tiedottanut ja se jääneekin yhtiön johtoon heinäkuussa 2024 aloittavan uuden toimitusjohtajan ensityöksi.


Matkailualan uusin yhteistyö: airBaltic ja Bolt tarjoavat kyytejä nimellä airBoltic

2024_airBoltic_1Latvialainen lentoyhtiö airBaltic ja kyytejä tarjoava Bolt yhdistivät voimansa tarjoamaan on-demand -lentopalveluja Baltiasta lähialueen pääkaupunkeihin. airBoltic tarjoaa myös promokoodeja, joilla seuraavan Bolt-kyydin saa viidellä eurolla. Koodit ovat  AIRBOLTICLV, AIRBOLTICEE ja AIRBOLTICLT.  Tarjous on rajallinen 100 ensimmäiselle käyttäjälle ja koodit ovat voimassa 30. huhtikuuta 2024 saakka.

Päivitys kello 16.15: Lisätty airBoltic.