Elintarviketyöläisten liitto: Finnair vaihtaa sämpylät ulkomaisiin - kotimainen leipomo kiinni

A321ER_10Suomen Elintarviketyöläisten liitto (SEL) kummastelee Finnairin päätöstä siirtyä ulkomaisiin sämpylöihin. Sen seurauksena entinen Finncatering, nykyinen Starfood Finland on sulkemassa leipomonsa.

SEL:n mukaan Starfood Finlandin Vantaan tuotantolaitoksella käydään parhaillaan yhteistoimintaneuvotteluita leipomon toiminnan supistamiseksi tai lakkauttamiseksi kokonaan.

Syyksi mainitaan leipomon suurimman asiakkaan Finnairin päätös ostaa lentokoneissa tarjoiltavat sämpylät jatkossa ulkomailta. Sämpylät tulisivat jatkossa valmiiksi paistettuina ja pakastettuina Hollannista. Ne vain sulatettaisiin käyttöön Suomessa.

Neuvottelut koskevat 16 työntekijää ja kolmea esimiestä. Starfood Finland on kuitenkin luvannut tarjota kaikille uusia töitä tehtaan puolelta. YT-neuvottelut alkoivat lokakuussa ja niiden arvioidaan päättyvän joulukuussa.

"Jokaisella Suomessa toimivalla yrityksellä pitäisi olla sen verran yhteiskuntavastuuta, että ne ostaisivat käyttämänsä tuotteet ja palvelut Suomesta. Myös Finnair hyötyisi yrityksenä siitä, että ihmisillä on Suomessa työtä, kunnon palkka ja ostovoimaa", harmittelee pääluottamusmies Chau Nguyen.

"Hyvä, että kaikille tarjotaan töitä. Muutos ei kuitenkaan ole helppo. Meidän leipomon väki on aika rikki, he haluaisivat jatkaa leipurin töissä, mutta niitä ei todennäköisesti ole jatkossa meille tarjolla".

Starfood Finland, entiseltä nimeltään Finncatering, oli Finnairin tytäryhtiö vuoteen 2014 asti, jolloin Finnair myi yrityksen LSG Sky Chefsille.

Starfood Finland on yksi suurimmista Take away- ja lentocatering-palveluita tuottavista yrityksistä Suomessa. Se tuottaa mm. private label -tuotteita vaativille asiakkaille ja ateriakokonaisuuksia lentoyhtiöille.