Ensimmäinen metalliosa leikattu uuteen Embraer E2 E-jettiin

E-Jets E2net_embraerEmbraerin uudistetun E2 E-jetin valmistus lähtee pikkuhiljaa käyntiin. Ensimmäinen koneeseen tuleva metalliosa on leikattu Portugalin Evoran tehtailla. Uuden E190-E2 -koneen ensilennon on määrä tapahtua vuoden 2016 aikana.

"Ensimmäisen osan tuotanto on aikataulussa ja se on merkittävä saavutus kaikissa lentokoneiden tuotanto-ohjelmissa. Saavutus merkitsee siirtymistä lentokoneiden valmistukseen", sanoi Embraerin liikennekoneiden valmistuksesta vastaavan yksikön johtaja Paulo Cesar Silva.

"Edessämme on vielä pitkä tie ennen kuin konetyyppi tulee käyttöön. Olemme luottavaisia, että toimitamme markkinoille tehokkaan, modernin ja kestävän lentokoneen omassa segmentissään. Se on myös mukava matkustamostaan".

Ensimmäinen etupaineseinään liittyvä osa on valmistettu lentokonealumiinista.  Osa lähetetään Embraerin Brasilian tehtaille São José dos Camposiin ensimmäisen koneyksilön loppukokoonpano varten.

E2 E-jettien avulla Embraer aikoo säilyttää ja kasvattaa markkinaosuuttaan 70-130 -paikkaisissa matkustajakoneissa. Uusissa koneissa on Pratt & Whitney PW1700G ja PW1900G -moottorit, aerodynaamisesti paranneltu siipi sekä fly-by-wire -ohjausjärjestelmä.

Ensimmäinen 190-E2 -kone on määrä toimittaa asiakkaalle vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana. Ensimmäinen suurempi E195-E2 toimitetaan vuoden 2019 aikana ja pienin E175-E2 vuoden 2020 aikana.

Lue myös: