Finavia sai runsaasti kehitysehdotuksia Helsinki-Vantaan interaktiiviseen karttapalveluun

Finavia_intermap_1Finavian Helsinki-Vantaalle kehitettävän interaktiivisen karttapalvelun odotetaan tulevan käyttöön ennen kesää. Joulukuun alkupuolella käynnistetty koekäyttöjakso toi runsaasti kehitysehdotuksia ja virheiden korjauspyyntöjä.

Kehitteillä oleva sisäpaikannusta hyödyntävä interaktiivinendigikartta on tarkoitus avata Helsinki-Vantaan lentoaseman verkkosivuilla ja  applikaatiossa sekä tuoda terminaalin infonäytöille. Palvelua kehitetään yhdessä suomalaisen Futuricen kanssa.

Uuden opaskartan betaversioon tutustui joulukuussa avatun koekäyttöjakson aikana lähes tuhat käyttäjää. Finavia sai käyttäjiltä lähes sata kehistysideaa, toivetta ja parannusehdotusta. Palvelun kehittämistä jatketaan saadun palautteen mukaisesti. Ensivaihessa parannuksia on luvassa käytettävyystoimintoihin kuten zoomaus, haku ja menu-rakenne.

Kehitystyö jatkuu myös tämän jälkeen. Finavian suunnitelmissa on seuraavissa vaiheissa toteuttaa mm. wifi-pohjainen sisätilapaikannus, opastustoiminnallisuus ja turvatarkastusjonon pituuden esittäminen.

Lue myös: