Finnair lennättää Metsänväkeä

METSANVAKI_1Finnair esitteli 7. toukokuuta suurelle joukolle ulkomaisen median edustajia uusia aterioitaan ja Marimekko-yhteistyötään. Kaiken kruunasi uuden ulkoasun saanut Airbus A330 OH-LTM. Sitä koristaa Marimekon Metsänväki-kuosi sinisävyisenä. Kyseessä on toinen Marimekko-kone laivastossa.

METSANVAKI_4Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP Presidentti -terminaalissa oli paikalla noin 60 ulkomaista toimittajaa noin 20:stä maasta. He edustivat mediaa laidasta laitaan: matkailua, lifestyleä, businesta ja muotia. Mukana oli runsaasti Aasian suunnalta tulleita. Osa ryhmästä jatkaa tutustumista Suomeen Visit Finlandin vieraina.

VIP Presidentin edessä business-platalla oli OH-LTM, joka oli hinattu paikalle suoraan maalaamosta. Itse terminaali oli koristeltu Marimekon tyynyin ja tekstiilein. Samaten astiastot olivat luonnollisesti valmistajan mallistosta.

METSANVAKI_5Metsänväen suunnittelija Kristina Isola kertoi kuosin taustoista eli läheisestä suhteestaan metsään ja luontoon. Finnairin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen puolestaan valotti, miten yhtiö pyrkii kilpailuilla markkinoilla erottumaan muista lentoyhtiöistä: valoisuudella ja raikkaudella.

Lopuksi Finnairin lentoemännät toivat esille yhtiön uudet ateriakokonaisuudet. Niistä ei tosin paljoa näkynyt kuvaamaan rynnänneiden toimittajien takaa.

METSANVAKI_3Platalla kansainvälisen median kuvausinto jatkui edelleen häkellyttävänä. Niin lentoemännät kuin Marimekon taiteilijat saivat poseerata koneen edessä niin keskenään kuin yhdessä toimittajien kanssa lukemattomissa erilaisissa kokoonpanoissa.

Käyttöön Marimekon Finnairille suunnittelemat tekstiilit ja astiat otetaan 15. toukokuuta alkaen. Myös myyntivalikoimassa on tarjolla Marimekko-tuotteita.

Unikko_2Yhteistyön näkyvimpinä symboleina toimivat Marimekon kuvioihin maalatut Finnairin lentokoneet: lokakuussa 2012 esitelty Unikko-kuosinen Finnairin Airbus A340 -kone OH-LQD sekä nyt tiistaina julkistettu Metsänväki-kuosinen A330.

Koneet lentävät Helsingin ja Finnairin kaukoliikennekohteiden välillä. Tango Mike lähti tuoreessa maalauksessaan lennolle AY051 Pekingiin jo heti tiistai-iltana.

”Marimekko-yhteistyöllä haluamme tuoda suomalaisen ajattoman ja modernin designin osaksi asiakkaidemme matkustuskokemusta, ja näin lisätä näkyvyyttämme erityisesti Aasian-markkinoilla”, toteaa Anssi Komulainen.

”Toukokuusta lähtien business-luokan asiakkaamme nauttivat ateriansa Marimekon meille erityisesti suunnittelemista astioista. Myös ateriatekstiilit, niskaliinat, peitot ja tyynyt ovat Marimekko-kuosisia. Ne toistuvat myös economy-luokan kertakäyttöastioissa, niskaliinoissa, torkkupeitoissa ja tyynyissä.”

METSANVAKI_2Marimekko for Finnair -malliston on suunnitellut Marimekon Sami Ruotsalainen yhteistyössä Kristina ja Emma Isolan kanssa. Astioiden värit ja Maija Isolan Marimekko-klassikkoprintit kertovat Finnairin mukaan tarinaa suomalaisesta luonnosta ja näkymistä, jotka avautuvat lentokoneen ikkunasta.

 Astiat ja tekstiilit on suunniteltu erityisesti lentokonekäyttöön. Business-luokan astiat valmistetaan kevyestä posliinista, joka auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

OH-LTM-konetta koristavan Metsänväki-kuvion suunnitteli Maija Isolan tytär Kristina vuonna 2007. Sadunomainen Metsänväki on omistettu hänen rakkaille ystävilleen: metsän puille ja pensaille, jotka vuodesta toiseen pysyvät uskollisina paikoillaan.

Rauhaa ja luottamusta kuvastavat myös kankaan eri väritykset vihreän, ruskean ja sinisen sävyineen. Värityksistä sininen Metsänväki oli luonnollisesti Finnarin valinta koneen kuosin väriksi. T.T.

 

Video OH-LTM:sta maalaamolla: Finnair YouTube (Finnair poisti videon 29.5.)

Lue myös jutut 29.5.2013: