Finnair palaa matkamessuille 2015 - teemamaana Egypti

4_matkamessut14Matkamessut on vahvistanut asemaaansa Pohjois-Euroopan merkittävimpänä matkailualan tapahtumana. Nyt yhteistyöhön on lähtenyt usean vuoden tauon jälkeen Finnair, joka tuo tammikuussa Messukeskukseen kansainvälisiä ammattilaisostajia tutustumaan suomalaisiin matkailukohteisiin, kertoo STT.

Matkamessuille tauon jälkeen palaava Finnair tavoittelee sekä kuluttaja- että ammattilaiskohderyhmiä. Emoyhtiön mukana messuhuumaa tammikuussa nostavat myös Finnair-konserniin kuuluvat Aurinkomatkat sekä SMT, jotka ovat mukana Matkamessujen ammattilais- ja kuluttajapäivillä.

Matkamessut on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka järjestetään seuraavan kerran 15. - 18.1.2015 Messukeskuksessa. Vuonna 2015 teemamaa on Egypti. Juuri Egyptin matkojen kysynnän romahtaminen on mainittu Finnairin lomaliikenteen huonon tuloksen tekijänä.

Suomi on kiinnostava matkakohde niin ulkomaisten turistien kuin matkailualan ammattilaisten mielissä. Matkailun edistämiskeskuksen viime vuonna julkaisemien tilastojen mukaan ulkomaalaisten matkailu Suomeen kasvaa keskimäärin 5 %:n vuosivauhtia. Matkailu toi viime vuonna vientiin rinnastettavaa tuloa ulkomailta yli 4 miljardin euron arvosta.

2_matkamessut14"Suomi matkailumaana vetää, ja haluamme osaltamme olla mukana kehittämässä matkailualan yhteistyötä ja tukemassa sen kasvua", toteaa Finnairin markkinointijohtaja Jarkko Konttinen. 

"Matkailu on kasvava toimiala, ja se on suurempi kuin moni muu teollisuuden ala. Erityisen suuri kasvupotentiaali on Suomeen suuntautuvassa ulkomaisessa matkailussa, ja kiinnostavia mahdollisuuksia löytyy muun muassa meille luonnollisista ja tutuista Kiinasta, Japanista ja Koreasta", Konttinen jatkaa. 

 "Yhtäältä toimiala Suomessa tarvitsee yhteistyötä ja toisaalta Finnairilla on messujen arvoista kerrottavaa, joten päätös lähteä mukaan Matkamessuille oli helppo ja mieluisa", Konttinen sanoo.

Matkamessut kokoaa matkailualan ja matkailusta kiinnostuneet kuluttajat vuosittain Messukeskukseen. Tapahtumaa kehitetään pitkäjänteisesti vastaamaan kuluttajien ja ammattilaisten muuttuviin odotuksiin ja toiveisiin.

"Yhteistyö Finnairin kanssa sekä ammattilaisostajien kiinnostus messuja ja Suomea kohtaan vahvistavat entisestään asemaamme Pohjois-Euroopan merkittävimpänä matkailualan tapahtumana", kertoo Matkamessujen kansainvälisen myynnin päällikkö Marco Simonen. 

Lue myös Lentoposti.fi:n uutisointia aiemmista Matkamessuista: